PEČAT ZA USPEŠNU SEZONU UZ NOVI REKORD Sve je spremno za Beogradski polumaraton, Darko Habuš najavljuje: Očekujemo lepu zabavu (FOTO)

12:03 | 14-11-2023

Ostali sportovi 0

Četvrti Beogradski polumaraton, na kojem će učestvovati rekordnih 4.000 trkača, biće pečat na uspešnu sezonu, rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Beogradski maraton
Alo! Vladimir Marković

 

Beogradski polumaraton održaće se 26. novembra, a koliki je pomak napravljen u organizaciji najbolje govori podatak da je na prošlogodišnjoj trci učestvovalo 2.400 trkača.

Tradicionalno start je ispred crkve Svetog Marka u 10 sati, a trčaće se centralnim gradskim ulicama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Velika stvar je što smo ispunili projekciju o rastu učesnika. Ponosni smo jer smo probudili neke nove trkače. Očekujemo lepu zabavu i brzu veliku trku jer je naš atletičar Elzan Babić najavio obaranje državnig rekorda (62:11), koji je star 25 godina i postavio ga je Janko Benša - istakao je Habuš na konferenciji za medije.

Podršku polumaratonu daje i Srpski atletski savez, a o tome je govorio direktor, nekadašnji olimpijac u desetoboju, Mihail Dudaš.

- Zajedno imamo iste ciljeve, da se što više ljudi bavi sportom i pozitivno utičemo i na zdravlje nacije Želim svima mnogo sreće i "lake noge" - istakao je Dudaš.

Osim trke na 21 km, održaće se i Trka na 10 km, kao i "Sava osiguranje" Porodična trka od 2,3 km, koja će imati humanitarni karakter u saradnji sa organizacijom "Zvuci srca".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading