BOKSERSKA FEŠTA ODUŠEVILA DECU Održan "Filić kup": Sjajna manifestacija i poziv mališanima da se bave sportom (FOTO)

14:06 | 21-11-2023

Ostali sportovi 0

Bokserski turnir „Filić kup“, tačnije treće kolo lige Bokserskog Saveza Srbije, održan je u subotu u Sportskom centru „Arena“ Kaluđerica.

Boks
Privatna arhiva

 

Deci koja su dupke ispunila salu prikazane su tehnike i borbe ove plemenite veštine, a ujedno i im je stavljeno do znanja da se manu ulice i posvete sportu i obrazovanju. Posle takmičenja, organizator kupa je uručio plakete zaslužnim trenerima, kao i Nenadu Borovčaninu, predsedniku Bokserskog saveza Srbije za razvoj i doprinos bokserskom sportu.  

Na sportskoj fešti učestvovalo je stotinak boksera i  20 klubova. Predsednik boks kluba „Filić“ Dalibor Filić rekao je da je takmičenje ispunilo svoj cilj - da decu, pogotovo onu sa margine, pobudi interesovanje za sport.

- Cilj je postignut samim tim što su deca videla da postoji još nešto osim ulice. Moj klub im je širom otvorio vrata i tako jasno stavio do znanja da je izbor na njima. Trudio sam se da razgovaram sa svakim detetom i da im ukažem na prednosti sporta. Sa obrazovanjem i sportom imaju šansu da postanu veliki ljudi. Ako ostanu na ulici, zna se nažalost kakav kraj mogu da očekuju. Smatram da sam u svom cilju uspeo jer mi je sala dupke puna decom i verujem da će neko od njih da dosegne slavu Parlova, Kačara ...  Ponavljam priznali mi sebi ili ne, omladina je sve više na ulici. Ja sam se između ostalog zbog toga i vratio boksu - da ovoj plemenitoj veštini dam svoj doprinos, a deci pružim šansu da svoju energiju usmere na sport i imaju neki cilj, a ne da vise na ulici - rekao je Filić.

Deca bokseri koji su plenili pažnju svojim vratolomijama u ringu postali su idoli drogoj deci. Strahinja Filić pobedio je odličnog Matiju Kecmana iz Voždovca.  Luka Katić, Nikola Katić, Mihajlo Filić, Matija Mitrović i Nemanja Ivković oduševili su publiku svojim bokserskim umećem i podigli ih na noge.

Strahinji  Filić dodeljen je pehar za najboljeg tehničara, Mihajlo Filić proglašen je za najboljeg pionira, dok je Luka Katić dobio  priznanje za najboljeg boksera „Filić kupa“. Plekete su uručene zaslužnim trenerima Zvonku Dimitrijeviću iz Pančeva, Draganu Dimiću BK „Dimke“, Urošu Puškoviću, predsedniku takmičarske komisije Srbije i Nenadu Borovčaninu, za razvoj i doprinos bokserskom sportu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading