Bokserski derbi na Crvenom krstu

13:29 | 30-11-2023

Ostali sportovi 0

Bokserski derbi na Crvenom krstu Bokserska Liga Srbije nastavlja se 1. decembra 2023. kroz dva derbija u okviru 2. kola za sezonu 2023/24. koji će nam doneti pregršt sjajnih mečeva i kvalitetan boks.

Boks
BSS

Na Crvenom Krstu u Beogradu BK „Radnički“ dočekuje rivale grada na Drini, BK „Loznicu“, dok će nišlije BK „Naissus“ ugostiti aktuelne šampione Regionalne lige BK „Novi Pazar“.

„Nakon završenog prvog kola bokserske lige Srbije, gde je moja ekipa Radničkog kao gost protiv bokserskog kluba Loznica slavila rezultatom 10:4, od 19:00 časova 1. decembra u SC „Mirko Sandić“ na Vračaru nas očekuje revanš. Drago mi je da ponovo mogu da branim boje Radničkog sa Crvenog krsta sa kojim sam se 2020. godine okitio ekipnom titulom. Osvojena titula, pobeda u prvom kolu kao i bogata istorija koju nosi Radnički, daje mi dodatan motiv da pobedim sutra. Drago mi je što je uprava kluba u saradnji sa Bokserskim savezom Srbije odabrala lokaciju za meč u blizini matične hale kluba koja se trenutno rekonstruiše i da nam neće nedostajati energije koju smo dobijali u toj kultnoj bokserskoj hali. Moja ekipa i ja smo spremni za sutra i ovim putem bih pozvao sve ljubitelje boksa da dođu i da nas podrže, a mi ćemo im vratiti dobrim borbama i pobedom“! – istakao je kapiten BK „Radnički“ Veljko Gligorić.

Ovogodišnja Bokserska Liga Srbije broji osam klubova: BK Vitez iz Niša, Naisus, Loznica, Rokica, Radnički Beograd, Sombor, Novi Pazar i Slavija iz Banjaluke. Raspored 2. kola: 1. decembar (BK “Radnički” Beograd – BK “Loznica, BK “Naissus” – BK “Novi Pazar”, BK “Rokica” Loznica – BK “Vitez” Niš, 5. Decembar BK “Slavija” Banja Luka – BK “Sombor”. Liga je dvokružnog formata, nakon kojeg će se najbolje četiri ekipe boriti u plej-ofu na dva dobijena meča. Takmičenja se odvijaju u sedam kategorija: pero, poluvelter, velter, polusrednja, srednja poluteška, teška. Svi mečevi biće u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight.

Tabela nakon 1. kola BLS 2023/24:

1. Novi Pazar - 2

2. Sombor - 2

3. Radnički BG - 2

4. Rokica Loznica - 2

5. Vitez Niš - 0

6. Loznica

7. Slavija Banja Luka

8. Naisus Niš

 

Komentari(0)

Loading