OVO NIJE SENZACIJA, OVO JE PODVIG Ivan Todorov opisao veliki uspeh srpskog džudoa

14:03 | 13-12-2023

Ostali sportovi 0

Predsednik Džudo saveza Srbije obratio se povodom velikog uspeha

Džudo
Alo

Džudisti OJK Beograda osvojili su titulu prvaka Evrope pošto su u finalu pobedili Aris rezultatom 3:0.

Do senzacionalnog naslova titule prvaka Evrope došli su nakon što su polufinalu pobedili favorizovani Pari Sen Žermen.

Džudisti Crvene zvezde uzeli su bronzanu medalju, pošto su u borbi za treće mesto bili bolji od španske Stabije rezultatom 3:0.

Prethodno, crveno-beli su poraženi od grčkog Arisa sa 3:2.

Na konferenciji povodom velikog uspeha srpskog džudoa, obratio se predsednik Džudo saveza Srbije, Ivan Todorov.

- Ovo su dani za istoriju. Dva džudo kluba iz Beograda, su među prva tri džudo kluba u Evropi. OJK Beograd i džudo klub Crvena zvezda.

Mnogi su titulu Beograda proglasili senzacijom, ja smatram podvigom, u kome je sva snaga i lepota ovog sporta. Džudo je sport u kom u svakom trenutku moraš biti spreman i oprezan, nema favorizovanih rivala.

Čestitam još jednom OJK Beogradu. Crvenoj zvezdi takođe čestitam na velikom uspehu. Ovo im je sedma medalja u poslednjih deset godina na evropskoj sceni, rekao je Todorov i dodao:

Zvanično, od 9.000 karata koje smo odštampali, bilo je ukupno 8.170 gledalaca. Srbija i Evropa i svet su mogli da na postolju vide velikog šampiona među tinejdžerima koji je u jednom trenutku otišao i skinuo zlatnu medalju od svojih koleginica koje su bile prvakinje Evrope.

Hteo bih da kažem da je Džudo savez Srbije jedan od retkih koji je održao kongres i Ligu šampiona. Poslali smo divnu sliku u svet a ujedno želim da se zahvalim tim džudo saveza i svim volonterima kao Liga šampiona koja je najbolje organizovana u proteklih deset godina.

Želim još jednom da čestitam OJK Beograd i OJK Crvena zvezda, imajući u vidu da smo imali sjajnu sezonu  i da smo iz godine u godinu sve bolji. Imamo svetlu budućnost i ovo je samo početak.

Imamo još mnogo da radimo, sledeća godina je olimpijska godina i voleo bih da svi naši sportisti ostvare svoje snove i da donese medalju u Srbiju još od 1980. godine kada je Radomir Kovačević osvojio bronzanu medalju.

Džudo Alo
 

Predsednik SD Crvena zvezda, Stojan Vujko čestitao je OJK Beogradu na osvojenoj tituli.

Želeo bih da čestitam OJK Beograd na istorijskoj tituli i pokazali su da su snovi ostvarivi.

Želim da kažem da je džudo klub Crvena zvezda pokazao da je kontinuirano u vrhu evropskog klupskog i individualnog sporta i dodao:

Od 2014. smo igrali Ligu Evrope, osvojili smo bronzanu medalju, 2016. smo bili vice šampioni, 2017. smo krenuli u Ligi šampiona, a od 2018. sve do danas smo osvajali što bronzana što srebrna odličija.

Bilo je puno favorita na ovom takmičenju, ali je pobedio onaj koji je imao najbolju koncentraciju i zato je džudo zanimljiv za gledanje.

Sama organizacija takmičenja prošla je u najboljem mogućem redu i ovakvo takmičenje skoro nije viđeno u džudou.

Još jednom želim da čestitam OJK Beogradu i mojim džudistima koji su pokazali vrhunske rezultate, pokazali su posvećenost, predanost.

Jednostavno, nismo imali tu spotsku sreću da uđemo u finale. Bilo je dosta uzbudljivo, dosta emotivno.

Kapiten Crvene zvezde, Bojan Došen upitan je o utiscima sa turnira.

Želeo bih da pohvalim organizaciju i naše navijače koji su došli da nas bodre. Utisci su polovični, očekivali smo da ćemo ući u finale i da ćemo imati meč za zlatnu medalju.

Izgubili smo u polufinalu od Arisa i zadovoljni smo bronzanom medaljom.

Za kraj je Došen rekao o planovima za budućnost.

Sada ide mali odmor, nastavak priprema za sledeću sezonu koja je puna jer je olimpijska godina, a što se tiče ekipnog takmičenja spremamo se za narednu Ligu šampiona da uđemo u finale i  uzmemo zlato.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading