ALEKSEJ SARANA (SRBIJA) PRVAK EVROPE I U UBRZANOM ŠAHU!

19:15 | 15-12-2023

Ostali sportovi 0

Ne pamti se da je neki šahista u jednoj takmičarskoj godini objedinio tri evropske titule!

Aleksej Sarana
ŠSS

To je pošlo za rukom velemajstoru Alekseju Sarani, članu zlatne reprezentacije Srbije. On je upravo na završenom takmičenju u Zagrebu, Pojedinačno prvenstvo Evrope u ubrzanom šahu osvojio prvo mesto i zlatnu

medalju. Sa osvojenih 9,5 poena nalazi se sam na vrhu tabele. Najbliži
pratioci zaostaju po pola poena.

Nakon pojedinačnog zlata u standardnom šahu osvojenog u martu mesecu u Vrnjačkoj Banji (učestovavalo oko 500 šahista), usledilo je ekipno zlato sa reprezentacijom Srbije na nedavno završenom Ekipnom prvenstvu Evrope održanom u Budvi, novim prvim mestom u ubrzanom šahu je kompletirana serija tri evropska zlata. To nije do sada uradio nijedan šahista u Evropi! Ukoliko ovim rezultatima dodamo i prvu olimpijsku zlatnu medaljuza Srbiju osvojenu u e-sportu, onda je sigurno da je ovo možda i najuspešnija godina za nekog šahistu ikada.
Aleksej Sarana ŠSS
 

VELIKA ČAST ZA SRPSKI ŠAH Nikola Penić i Uglješa Mrdić otvorili salu "Ive i Glige" na Međunarodnom otvorenom prvenstvu Beograda

Od ostalih srpskih igrača vredi istaći odličan rezultat velemajstora Aleksandra Inđića koji je osvojio 8,5 poena i nalazi se u samom vrhu vodećih šahista evropskog kontinenta.

Sutra je na programu takmičenje u brzopoteznom šahu i sa pravom ljubitelji šaha u Srbiji mogu očekivati još lepih vesti sa prvenstva Evrope.

Aleksej Sarana ŠSS
 


Zagreb je u periodu, 14-16. decembar 2023. domaćin Pojedinačnog prvenstva Evrope u ubrzanom i brzopoteznom šahu. Prva dva dana je na programu takmičenje u ubrzanom, a poslednje dana i u brzopoteznom šahu.

Srbiju predstavlja veliki broj šahista, čak 25 u ubrzanom i 31 u brzopoteznom šahu! Među njima se nalaze i dva člana zlatne ekipe iz Budve, Aleksej Sarana i Aleksandar Inđić.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading