TRILER PRIPAO NORVEŽANKAMA Danska ostala bez finala Svetskog prvenstva, Reištad uz zvuk sirene odvela Norvešku u borbu za zlato

20:40 | 15-12-2023

Ostali sportovi 0

Norveške rukometašice su prošle kroz dramatičan okršaj i produžetke kako bi pobedile Dansku sa 29:28 (23:23, 9:14) i osigurale svoje mesto u finalu Svetskog prvenstva

rukometašice Danske
Ritzau Scanpix via AP

Heni Ela Reištad je bila ključna figura meča, postigavši 15 golova, uključujući i onaj sa zvukom sirene koji je rešio pitanje plasmana u finale.

Najefikasnije u sastavu Norveške su bile Reištad sa 15 golova, Oftedal sa pet, i Merk sa tri gola. Kod Danske, Jorgensen je postigla sedam, Hansen pet, Burgard i Heindhal po četiri gola. Reinhard je zabeležila impresivnih 15 odbrana. 

Danska je dominirala tokom prvog poluvremena, stvarajući ozbiljnu prednost od 14:8. Ipak, Norveška se nije predavala, postepeno topeći prednost Danske i stigla do rezultata 19:20 deset minuta pre kraja, najavljujući dramu u završnici. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NOVI PORAZ RUKOMETAŠICA Mnogo grešaka koštalo Srbiju pobede nad Nemačkom

Uzbudljivi trenuci su se nizali, a na pet minuta pre kraja Danska je vodila sa 22:20. Norveška je uspela da se vrati, izjednačivši rezultat na 22:22, a potom je povela sa 23:22. 

Međutim, Danska je uspela da izjednači na 23:23 samo četiri sekunde pre kraja, te je odvela utakmicu u produžetke. 

Nakon prvog produžetka, rezultat je bio 25:25, a Reištad je postigla 14. gol za Norvešku, dovodeći ih u vođstvo od 28:27. Na 60 sekundi pre kraja drugog produžetka. Jorgensen je izjednačila sa sedam metara za 28:28, ali u odlučujućem trenutku, sa zvukom sirene, Reištad je postigla gol donoseći pobedu Norveškoj i plasman u finale. 

BONUS VIDEO: 

 

Komentari(0)

Loading