Izabran novi predsednik Rvačkog saveza Srbije

20:40 | 29-12-2023

Ostali sportovi 0

Šabić je na čelu Rvačkog saveza Srbije nasledio Željka Trajkovića, najuspešnijeg predsednika RSS u istoriji

Rvanje
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Rvački savez Srbije dobio je novog predsednika. Na vanrednoj izbornoj Skupštini, za prvog čoveka srpskog rvanja jednoglasno je izabran Damir Šabić, koji je poslednjih šest godina predsednik Rvačkog kluba Spartak. Rođen je 1975. godine i poznati je subotički sportski radnik i uspešan privrednik.

- Veoma sam srećan što sam jednoglasno izabran za predsednika Saveza. To je zaista velika čast. Maksimalno ću se truditi da Rvački savez Srbije zadrži kurs koji je imao kako bismo i u budućnosti nastavili da idemo stazom uspeha -, rekao je Šabić i potom dodao:

- Apsolutni prioritet i fokus u radu cele naše rvačke organizacije u narednom periodu biće usmeren na predstojeće Olimpijske igre i pripremama za najveću svetsku smotru sporta. Takođe, veliku pažnju posvetićemo našem podmlatku jer imamo generaciju izuzetno talentovanih rvača koji uz predan i stručan rad mogu da nastave seriju naših vrhunskih rezultata na velikim takmičenjima.

TUGA U REGIONU Preminuo čovek koji je Jugoslaviji doneo srebrnu medalju na Olimpijskim igrama

Šabić je na čelu Rvačkog saveza Srbije nasledio Željka Trajkovića, najuspešnijeg predsednika RSS u istoriji, koji je tu funkciju napustio nakon što je imenovan za pomoćnika ministra sporta u Vladi Republike Srbije.

Na vanrednoj izbornoj skupštin, takođe jednoglasno, za predsednika Skupštine reizabran je Zoltan Balint koji je i u prethodnom periodu uspešno obavljao tu funkciju, dok je za predsednika Nadzornog odbora imenovan Dejan Rajić. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading