SAVEZ SE HITNO OGLASIO Srbija će ipak ići na Olimpijske igre?

17:53 | 22-01-2024

Ostali sportovi 0

Iz veslačkog saveza uveravaju da će izmiriti sve obaveze

Veslanje
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Domaću sportsku javnost iznenadila je današnja vest da je Svetska veslačka federacija (FISA) suspendovala Veslački savez Srbije iz svog članstva, počev od 1. januara 2024. godine. Na svom zvaničnom sajtu, FISA je objavila da su razlozi suspenzije dugovanja prema krovnoj veslačkoj federaciji, da je odluka doneta još 14. decembra protekle godine, kao i da zbog nje naši takmičari neće moći da učestvuju na međunarodnim regatama, uključujući Olimpijske igre u Parizu ove godine.

- Veslački savez Srbije povodom vesti na sajtu Svetske veslačke federacije obaveštava javnost da uveliko radi na rešavanju problema i da je veliki deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji već izmiren, a da je ostatak plaćanja ugovoren sa Svetskom veslačkom federacijom i da nema bojazni da će naši sportisti da ostanu bez nastupa na međunarodnim takmičenjima.

U toku je završavanje finansijske procedure i isplata obaveza za Svetsko prvenstvo u veslanju koje je održano u našem glavnom gradu, koja je kasnila iz administrativnih razloga, a što je automatski dovelo do privremene suspenzije našeg saveza. Ministarstvo sporta Republike Srbije odobrilo je isplatu, ubrzano radi na rešavanju problema i obaveze će da budu ispunjene u najkraćem mogućem roku.

Dakle, trenutno je u pitanju samo dinamika izvršavanja obaveza, koja mora da prođe kroz strogu zakonsku, ali i proceduru koju zahteva Svetska veslačka federacija. Konstatujemo da su to samo finansijski aspekti, na kojima smo maksimalno angažovani, a da je samo Svetsko prvenstvo u veslanju u Beogradu organizovano na najvišem mogućem nivou, uz rekordan broj prijavljenih ekipa - navodi se u saopštenju veslačkog saveza Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading