NIŠTA OD BORBE VEKA Otkazan meč koji su svi željno iščekivali, kriv je jedan Hrvat! (FOTO/VIDEO)

10:27 | 03-02-2024

Ostali sportovi 0

Povreda je stala na put sjajnom boks meču.

Tajson Fjuri
EPA-EFE/MORGAN HANCOCK

Za titulu šampiona sveta u teškoj kategoriji, 17. februara u Rijadu, trebalo je da se bore Tajson Fjuri i Oleksandr Usik. U igri je bilo pravo bogatstvo - 100.000.000 funti, što je skoro 117.000.000 evra! Ipak, meč neće biti održan, bar za sada, s obzirom na to da je Britanac doživeo tešku povredu oka tokom sparinga sa Hrvatom Argonom Smakićijem, koji ga je jednom prilikom nezgodno udario i napravio mu duboku ranu.

- Apsolutno sam skrhan pošto sam se za ovu borbu pripremao tako dugo i što sam bio u sjajnoj formi. Osećam se loše zbog svih koji su uključeni u ovaj ogromni događaj. Marljivo ću raditi na tome da se odredi novi datum borbe u trenutku kada mi se oko zaleči. Mogu samo da se izvinim svima, uključujući moj tim, Usikov tim, pratećim borcima, partnerima i navijačima, kao i našim domaćinim i mojim prijateljima u Kraljevstvu Saudijske Arabije - napisao je Fjuri na društvenoj mreži Instagram.

U međuvremenu se oglasio i "katmen" povređenog Britanca, Horhe Kapetiljo, koji je otkrio koliko će pauzirati njegov saradnik:

- Rekao bih da će trebati najmanje 90 dana da se oporavi od ovoga. Nadam se da će se borba dogoditi na leto jer su ovo stvarno nesrećne vesti. Posekotina mora jako dobro zaceliti i tada se Tajson može vratiti u akciju, na treninge i u kamp, ​​tako da će to sigurno biti barem nekoliko meseci. Nesreće se mogu dogoditi na sparingu, a to se dogodilo pa će mu trebati vremena da se oporavi. Posekotina bi se ponovno otvorila tokom borbe, tako da mu sada treba vremena da osigura da se neće otvoriti prvim udarcem kojeg primi. Kad se sve to reši, može se vratiti borbama - podvukao je Kapetiljo.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading