Mercedes spremio zamenu za Hamiltona? Legendarni vozač čeka poziv

17:05 | 11-02-2024

Ostali sportovi 0

Španac je odbio da produži ugovor sa svojim trenutnim timom.

Formula 1
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Španski vozač Fernando Alonso nije počeo pregovore sa Aston Martinom u vezi produženja ugovora, pošto očekuje da od 2025. godine vozi za ekipu Mercedesa u šampionatu Formule 1, prenosi španski sportski list Marka.

Alonso ima ugovor sa Aston Martinom do kraja ove godine. Pojedini mediji su ranije objavili da bi španski vozač mogao da produži saradnju sa ovim timom do kraja 2026. Marka tvrdi da je odluka vozača Mercedesa Luisa Hamiltona da na kraju sezone pređe u Ferari poremetila planove brojnih vozača i timova u Formuli 1.

SVE LEPOTICE LEGENDARNOG VOZAČA Luis Hamilton "gazi" Formulom 1, a ove žene su dokaz zašto čuveni Britanac važi za pravog plejboja (FOTO)

Španski list podseća da Mercedes u narednoj godini računa na Džordža Rasela, a još nije poznato ko će da bude zamena za Hamiltona. Marka ističe da je to glavni razlog zašto Alonso još nije produžio ugovor sa Aston Martinom, jer španski vozač očekuje poziv čelnika Mercedesa.

Alonso je navodno uveren da može da postigne dogovor sa rukovodstvom Mercedesa. Alonso (42) je u karijeri osvojio dve titule u F1 i to 2005. i 2006. godine sa ekipom Renoa. Nova sezona u šampionatu F1 počinje drugog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading