POTPUNO SE POGUBIO Milanović prozivao Srbiju zbog vaterpola, dobio je brutalan odgovor

11:54 | 20-02-2024

Ostali sportovi 0

Sve se brzo zaboravlja, kao da naše komšije imaju kratko pamćenje

Vaterpolo reprezentacija Srbije
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Jesu stigli na tron sveta, ali... Sve kao da su zaboravili brzo.

Izjava predsednika Hrvatske Zorana Milanovića bila je baš smešna..

- Kako to obično bude kada Hrvatska i Srbija učestvuju u takmičenju, videli smo i na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, Hrvatska izađe kao – prvak sveta - rekao je Milanović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Povodom te izjave, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić otvorenim pismom obratio predsedniku Hrvatske.

"Poštovani predsedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću,

Povod mog obraćanja je Vaša izjava u kojoj pominjete rezultate vaterpolo reprezentacija naših država. Kao što znate rezultati u bilo kojoj sferi društva se ne posmatraju trenutno već najmanje u periodu od proteklih deset godina.

Vaterpolo je u Vašoj zemlji kao i u našoj jedan od najtrofejnijih sportova pa ću Vas podsetiti na rezultate od Olimpijskih igara u Sidneju 2000. do danas, uz podatak da smo od 2006. na sportskim terenima kao samostalna država.

"NISAM PRIMETIO PREVELIKU POŽRTVOVANOST" Legendarni Duško Pijetlović za sport.alo ponudio savet "delfinima": Manje da se gledaju klubovi, a više reprezentacija

Kao DZ Srbija i Crna Gora osvojene su na Olimpijskim igrama po jedna srebrna i bronzana medalja. Na prvenstvima sveta po jedno zlato, srebro i bronza i na Evropskim prvenstvima dve zlatne medalje.

Od maja 2006. vaterpolosti Srbije su na Olimpijskim igrama osvojili dve zlatne i dve bronzane medalje, Hrvatska je na istom takmičenju osvojila po jedno zlato i srebro. Na Svetskim prvenstvima Srbija ima dva zlata, po jedno srebro i bronzu a Hrvatska tri zlata, jedno srebro i tri bronze. Na Evropskim prvenstvima Srbija je osvojila pet zlatnih medalja,po jednu srebrnu i bronzanu, Hrvatska po dve zlatne i srebrne medalje i jednu bronzanu.

Od srpskih klubova Bečej, Partizan i Crvena zvezda su bili pobednici Lige šampiona, u Hrvatskoj je to tri puta bio Jug.

Kao što vidite srpski vaterpolo je ostvario vrhunske rezultate, najuspešnija smo vaterpolo nacija u svetu u ovom veku, u prednosti nad Hrvatskom i ostalim zemljama. Zbog toga Vaša izjava nije primerena i siguran sam da ni jedan vaterpolo funkcioner Vaše zemlje to ne bi izjavio. Naši sportski rivali i prijatelji izuzetno poštuju naše rezultate, baš kao što i mi poštujemo njihove.

Uostalom, selektor Hrvatske Ivica Tucak je moj veliki prijatelj još iz detinjstva. Predlažem Vam da ga pitate šta misli o srpskom vaterpolu.

Verujem da sam Vam pomogao i nadam se da ćete se ubuduće, kada se poredite sa bilo kojim rezultatima Srbije bar malo raspitati", stoji u pismu Viktora Jelenića, predsednika Vaterpolo saveza Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading