OVO JE "VAU" Angelina Topić posle osvajanja petog mesta otkrila zašto nije bilo boljeg rezultata: Išla sam na sve ili ništa

10:45 | 02-03-2024

Ostali sportovi 0

Srpska atletičarka iza sebe ima veoma dobro takmičenje.

topic
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Angelina Topić je na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu osvojila peto mesto, što je veoma dobar rezultat pogotovo kada se uzme u obzir da je Srpkinja još uvek tinejdžerka.

Ona je po završetku učešća izašla pred medije, gde je iznela svoje utiske:

- Utisci su okej, šta da kažem, jednostavno mora da se slegne još malo iz razloga što je skok uvis brutalna disciplina, išli smo zaista na sve ili ništa. Imala sam dosta problema sa zaletom zato što jer imam dugačak zalet koji se nije poklopio sa ovom dvoranom, dužina sa koje se zalećem je bila kratka za mene. Morala sam da krećem iz druge, treće staze, pa sam sam morala da idem iz nagiba i tu sam morala da se snađem i trke su tekle tako kako su tekle - rekla je Topić posle finala, a prenosi "Telegraf".

BRAVO Angelina Topić opet oborila nacionalni rekord

Bilo je i određenih rizika u njenoj strategiji...

- Dok se takmičim, dok skačem nekako mozak pošaljem na pašu, tako da sada nisam mnogo rečita. Jednostavno nisam imala sreće. Kao što ste videli propustila sam visinu 195 i stavila sam odmah na visinu svog rekorda i... Mislim videćete snimak, baš sam što se kaže rušila čarapom. Išli smo na to ili ću biti treća ili peta.

topic EPA-EFE/ROBERT PERRY
 

Sledeći cilj je...

- Znam da to mogu, drago mi je što sam u ovoj sezoni preskočila visinu svog ličnog rekorda. Ove godine me čeka mnogo takmičenja, čini mi se još tri velika, odnosno kao glavni cilj imam Svetsko juniorsko prvenstvo, zato što sam i dalje juniorka.

Naravno, učešće na Svetskom prvenstvu je veliko iskustvo za mladu atletičarku:

- Ovo su iskustva koja su jako vredna, sada ću videti šta treba da promenim, šta je trebalo da bude drugačije da ishod sledeći put ne bude ovakav. I da bude šta je tu je, to je život, to je sport.

Na kraju je istakla da je zadovoljna svojim nastupom:

- Božja je volja, nekada će se desiti, nekada neće da se desi. Možda baš sledeći put bude. Meni je odgovaralo, taman posla da sam razočarana, hvala Bogu da sam došla do ovde, peto mesto na Svetskom prvenstvu je "vau". Prošle godine zauzela sam šesto mesto mislim, sedmo. Polako se penjemo gore, i nadam se da ću i ja uskoro da se nađem na podijumu - rekla je Angelina Topić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading