Školarci Beograda sjajni u futsalu i karateu

17:20 | 08-03-2024

Ostali sportovi 0

Za školski sport u glavnom gradu nema stajanja, dok traje školska godina. Od početka januara u 17 opština održana su kvalifikaciona takmičenja u malom fudbalu (futsalu), koje su sproveli koordinatori

Školarci Beograda
Beogradska asocijacija za školski sport

Pobednici u konkurenciji dečaka i devojčica, u tri uzrasne kategorije (5-6, 7-8 razredi i srednje škole) obezbedili su plasman na Gradsku završnicu, koja je održana od 29.01. do 22.02. u Hali sportova Ranko Žeravica. 

Takmičenje je održano uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda. Treba reći i da su takmičenja protekla u sjajnoj organizaciji i da je sve apsolutno besplatno za školarce učesnike. Profesori i nastavnici dobijaju naknadu u zavisnosti za broj pobeda a učenici iz prigradskih opština dolaze na mečeve autobusima koje takođe plaća asocijacija.

Školarci Beograda Beogradska asocijacija za školski sport
 

- Vrhunska organizacija i prijatno sam iznenađen kako je sve prošlo. Toliko dana takmičenja, zaista iziskuju puno resursa, ljudi i koncetracije. Svaka čast svima, koji su učestvovali u organizaciji, prvo opštinskih pa onda gradskih finalnih takmičenja u futsalu. Grad Beograd je prepoznao Beogradsku asocijaciju za školski sport kao pravog partnere. I školarci Beograda uživaju u sportovima koje vole. Idemo dalje, zaista je lepo doći na ova dešavanja, jer se i opustite uz dečiju graju, radost i slavlje, posle dobrih poteza i pogodaka ili osvajanja poena – istakao je gradski sekretar za sport i omladinu, Nikola Penić, koji je obišao takmičenja u malom fudbalu. 

Školarci Beograda Beogradska asocijacija za školski sport
 

Medalje su delili Andrea Arsović predsednica asocijacije, Slobodan Đurić generalni sekretar BAŠS, Vuk Bjelajac član upravnog odbora, Magdalena Anđelković član Nadzornog odbora BAŠS, Momčilo Stanojković sportski direktor, Goran Ivković glavni koordinator i Novica Todosijević stručni saradnik u gradskom sekretarijatu za sport i omladinu.

-         Moram priznati da sam po prvi put uživo gledala školsko takmičenja devojčica u futsalu i da sam ostala bez reči, bez teksta. Oduševila sam se koliko su hrabre, uporne, borbene i koliko su na terenu pokazale umeća da smo mi u školskom sportu zaista ponosni. Drago mi je i da sam posle završnih mečeva imala priluku da pričam sa devojčicama i da čujem da većina njih i trenira mali fudbal. Želim im puno uspeha u budućnosti – istakla je predsednica Beogradske asocijacije za sport, Andrea Arsović, naša reprezentativka u streljaštvu.

Školarci Beograda Beogradska asocijacija za školski sport
 

Rezultati Gradska završnica futsal srednje škole (dečaci) meč za treće mesto: XII beogradska gimnazija (Voždovac) - VI beogradska gimnazija (Zvezdara) 9:1, Finale: III beogradska gimnazija - Medicinska škola (Savski venac) 3:1.  Devojčice – meč za treće mesto: X gimnazija „Mihajlo Pupin“ (Novi Beograd) - Medicinska škola Beograd (Savski venac). Finale:  Gimnazija „Patrijarh Pavle“ (Rakovica) - Srednja tehnička PTT škola (Palilula).

-         Beogradska asocijacija za školski sport je zaista na jedan vrhunski način organizovala i ovo i sva ostala ranija takmičenja, koja sprovode na nivou grada Beograda. I sa ponosom možemo da kažemo da je školski sport dobio svoje prave mesto u našem društvu i obrazovanju, koje mu zaista pripada – istakao je Novica Todosijević, stručni saradnik u Sekretarijatu za sport i omladinu.

Osnovne škole 7-8 razredi (dečaci) - meč za treće mesto: Miloje Vasić (Grocka) – Ivo Andrić (Rakovica) 5:2. Finale: Stevan Sinđelić (Zvezdara) - Kralj Petar II (Vračar) 2:0. Devojčice – meč za treće mesto: Jovan Jovanović Zmaj (Obrenovac) - Kralj Aleksandar I (Novi Beograd) 4:2. Finale: Danilo Kiš (Voždovac) – Ujedinjene nacije (Čukarica) 3:2. Osnovne škole 5-6 razredi (dečaci) meč za treće mesto: Lazar Savatić (Zemun) – Miloš Crnjanski (Čukarica) 2:1. Finale: Nikoa Tesla (Rakovica) – Stevan Sremac (Palilula) 4:1. Devojčice – meč za treće mesto: Stanko Marić (Zemun) - Pavle Popović (Barajevo) 1:0. Finale: Vuk Karadžić (Čukarica – Sremčica)  - Kralj Petar II Karađorđević (Vračar) 6:1.

Školarci Beograda Beogradska asocijacija za školski sport
 

A nedelja treći mart je bila poprište sjajnog gradskog takmičenja školaraca u karateu. U partnerstvu sa Beogradskim karate savezom održano je takmičenje za uzrast srednjih škola i srednjoškolaca.  Učešće je uzelo čak 7584 karatista školaraca dečaka i devojčica, u katama i borbama, iz čak 158 osnovnih i srednjih škola grada Beograda. Hala sportova Ranko Žeravica bila je domaćin takmičenja.

Prisutne je pozdravila Milica Alavanja Maksimović (potpredsednica Beogradskog karate saveza) a takmičenje je otvorio Momčilo Stanojković (sportski direktor BAŠS), koji je sa koordinator asocijacije Markom Vujadinovićem najuspešnijima dodelio medalje.

Školarci Beograda Beogradska asocijacija za školski sport
 

U narednom periodu biće organizovana takmičenja rukometu i gimnastici. A počela su i predavanja školarcima o poznatim sportistima u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda. Planiraju se seminari na Zlatiboru, kao projekti vezani za bezbednost dece na internet i u saobraćaju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading