ČUDO OD DETETA Desetogodišnjak pobedio šahovskog velikana i priredio senzaciju (VIDEO)

20:00 | 26-03-2024

Ostali sportovi 0

Desetogodišnji argentinski dečak, Faustino Oro, zauzeo je naslovne stranice širom sveta svojom senzacionalnom pobedom nad šahovskim velikanom, Magnusom Karlsenom, na onlajn turniru "Bullet Brawl", koji je organizovao Chess.com

Magnus Karlsen
EPA-EFE/ROMAN ISMAYILOV

Oro je ostvario trijumf nad petostrukim svetskim prvakom posle 48 poteza, iznenadivši sve i zauzevši 21. mesto u generalnom plasmanu turnira. 

Iako je nagrada za pobednika iznosila 1.000 dolara, za Karlsena, koji je poznat po svojoj strasti ka šahovskim izazovima, takav poraz je sigurno bio iznenađenje. 

Milićević otvorio "Šahovske susrete budućih šampiona"

Turnir je bio izuzetno brzog tempa, poznat kao "bullet" šah, gde svaki igrač ima samo jedan minut za svoje poteze.

 

 

Dok bi susret s Magnusom u klasičnoj partiji šaha bio nezamisliv za mladog šahistu, njegova hrabrost i veština su pokazali da je Oro jedan od najvećih talenata argentinskog šaha.


Njegovo ime, Oro, na španskom znači - zlato i već je privukao pažnju kao jedan od najvećih nada argentinskog šaha, često upoređivan s argentinskom fudbalskom zvezdom, Mesijem.

Oro je već u 2023. godini postao najmlađi igrač koji je ostvario normu za internacionalnog majstora, što samo potvrđuje njegov izuzetan talenat i predstavlja ogroman uspeh za tako mladog šahistu.

Njegova pobeda na "Bullet Brawl" turniru ne samo da je osvojila srca ljubitelja šaha širom sveta, već je i stavila njegovo ime u centar pažnje šahovske zajednice kao budućeg potencijalnog šampiona. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading