TUGA U SVETU SPORTA Preminuo čuveni bokser

08:19 | 01-04-2024

Ostali sportovi 0

Tužno...

Rob Kaman
Prinscreen Youtube

Rob Kaman, nekadašnji holandski kik bokser i bivši svetski šampion WKA, preminuo je u nedelju uveče u svojoj 63. godini, potvrdila je njegova supruga Karlota.

Kaman je ostavio neizbrisiv trag u svetu kik boksa, boreći se 112 puta tokom svoje karijere, s impresivnim skorom od 98 pobeda, 12 poraza i jedne nerešene borbe. Poznat po svojim razornim udarcima nogama, često ga je nazivan "Gospodin Niski Kik".

Septembra 1983. godine, Kaman se borio za svetsku titulu protiv Džona Monkaja i nokautirao ga u trećoj rundi niskim kikom, postajući tako prvi evropski šampion sveta WKA.

OGLASILI SE Bokseri tzv. Kosova žele u Beograd, pa provocirali posebnim uslovom

Nakon što je završio sportsku karijeru, Kaman je kročio i u svet glume, pojavljujući se zajedno sa Žan-Klodom Van Damom u filmovima poput "Legionar" i "Maksimalni rizik". Takođe, igrao je uloge u filmu "Double Team" s Denisom Rodmanom i Mikijem Rurkom.

Ipak, u njegovom životu bilo je i mračnih trenutaka. 1985. godine osuđen je na 18 meseci zatvora zbog pokušaja pljačke banke. Maskiran zajedno sa saučesnikom, upao je u banku u Ajndhovenu, ali su ubrzo uhapšeni samo pola sata nakon početka pljačke.

Tagovi:
Sara Sakradžija
Ostali sportovi

NE POSTOJI NIŠTA LEPŠE OD VASKRSA U KRUGU PORODICE Sara Sakradžija za Sport.alo o laskavoj tituli, životu daleko od kuće, srpskim saigračicama i zagonetnom novom klubu

07:55

4 maj, 2024

Ostali sportovi

Sara je za sport.alo sumirala sezonu iza nas, a govorila je i u monotonom životu u hladnom Kazahstanu, igranju sa srpskim saigračicama i zašto to baš često i nije najbolja opcija, otkrila šta misli o laskavoj tituli koju su joj dodelile koleginice, ali i rekla kako će provesti Vaskrs.

Komentari(0)

Loading