OGLASILI SE Bokseri tzv. Kosova žele u Beograd, pa provocirali posebnim uslovom

13:27 | 31-03-2024

Ostali sportovi 0

Sredinom aprila u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo u boksu, a Bokserski savez lažne države Kosovo, nada se da će imati svoje predstavnike

boks
Foto: BSS

Predstavljeni su takmičari tzv. Kosova, ali da bi stigli u prestonicu Srbije, postavljen je uslov Beogradu i organizatorima.

- Mi smo u potpunosti spremni da se takmičimo na Evropskom prvenstvu. Prezentovali smo tim i sada čekamo sledeći korak onih koji su zaduženi za organizaciju. Jedini uslov koji imamo sa naše strane je da budemo jednako tretirani kao i svi ostali učesnici. Očekujemo da se na takmičenju pojave svi simboli naše države Kosovo. Videćemo. Čekamo - rekao je predsednik Saveza, Latif Demoli.

Pre mesec dana Bokserski savez tzv. Kosova je poslao dopis Evropskoj bokserskoj federaciji (EUBC), Svetskoj amaterskoj boks federaciji (IBA) i Bokserskom savezu Srbije (BSS).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

NOVO ZLATO ZA SRPSKOG TEŠKAŠA Bum-bum Babić!

- Tražimo od Evropske bokserske konfederacije da sprovede stroge mere i smernice koje garantuju jednake mogućnosti za sve sportiste, bez obzira na pol, nacionalnu ili bilo koju drugu osobinu koja bi mogla da bude osnov za diskriminaciju. Smatramo da Evropsko prvenstvo u boksu u Beogradu može da posluži kao svetionik nade i jedinstva, koji pokazuje pravi duh boksa u svetu.

Kako navodi Demoli, odgovor još nije stigao.

- Proteklo je mesec dana od kada smo poslali pismo, ali do sada nije bilo odgovora. Nadamo se da će se nešto desiti narednih dana - poručio je on.

Evropsko prvenstvo počinje 15. aprila i održavaće se do kraja četvrtog meseca u godini.

Podsetimo, 2021. godine Srbija i Beograd su bili organizator Svetskog prvenstva, a tada su bokseri iz lažne države ostali bez nastupa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

Komentari(0)

Loading