Srpski bokseri sa Zlatibora hvataju zalet za Evropu

14:12 | 29-03-2024

Ostali sportovi 0

Ulazimo u završnu fazu priprema srpske boks selekcije uoči starta Prvenstva Evrope za seniorke i seniore koje će biti održano u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić” od 18. do 28. aprila 2024. godine.

Boks
Alo

Nakon vrhunskih priprema koje su imali u Rusiji, zatim učešća na takmičenju “Beogradski pobednik” usledio je odlazak na Zlatibor gde je muški tim Srbije uhvatio zalet za završnu fazu brušenja mišića uoči samog ulaska u ring na šampionatu “Starog kontinenta”.

U srpskoj ruži vetrova podizanje nivoa forme i fizičke spreme pod budnim okom selektora Milana Piperskog i trenera Horhea Frometea Lusia odradili su: Rade Joksimović 48kg, Omer Ametović 51kg, Tamir Galanov 54 kg, Aleksej Šendrik 63.5kg, Stefan Camović 60kg, Sejdi Nazif, 63.5kg, Vahid Abasov 67kg, Jovan Nikolić 71kg, Almir Memić 75kg, Artjom Agejev 80kg, Veljko Ražnatović 86kg, Sadam Magomedov 92kg, Vladan Babić  92+ kg, Dušan Veletić 92+kg, Semiz Aličić 67kg i Ratko Simić 80kg.

“Veoma smo zadovoljni dosadanjim delom priprema. S obzirom na veliki trag koji smo ostavili u srpskom boksu, veoma smo ambiciozni i puni samopouzdanja. Siguran sam da će ovi momci dati svoj maksimum kako bi osvojili što više medalja na Evropskom prvenstvu.

SPREMNI SU Srpski bokseri uskoro putuju na Evropsko prvenstvo u Poreč

Verujemo u Bokserski savez i Srbiju. Pre dve godine je odlično organizovano Svetsko prvenstvo u Beogradu i ne sumnjamo da će i na Evropskom prvenstvu biti ista situacija i da ćemo dosta medalja osvojiti. Što se tiše zdravstvenog biltena, nismo baš imali sreće sa zdravljem, ali trudimo se da saniramo sve povrede kako bi svi naši bokseri bili spremni pred početak takmičenja. Selimo se u Beograd gde nastavljamo dalje sa pripremama” – objašnjava selektor muške seniorske boks selekcije Milan Piperski.

Finale priprema nastavlja se u Beogradu gde će reprezentacija Srbije boraviti u boks kampu na Košutnjaku gde će boraviti veliki broj stranih reprezentacija koje su došle ranije u srpsku prestonicu kako bi se što bolje pripremile za nastupajuće Prvenstvo Evrope koje je jedno od najvažnijih takmičenja u olimpijskom boksu, na kome se rađaju asovi i pisci istorije u ringu.

“Kamp na Košutnjaku je završni deo priprema, radiće se specifični treninzi boksa. Sa puno vere, nadahnuća i motivacije ulazimo u Prvenstvo Evrope i nadamo se najboljem. Još jedna od bitnih stvari u jeste i norma za Olimpijske igre u Parizu, za sada ih imamo tri i nadamo se da će ih biti još. Očekujemo bar još jednu, da bude nerešeno – dve u muškoj i dve u ženskoj konkurenciji” – zaključio je selektor Piperski. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading