BOKSERSKO EP ZA MLAĐE SENIOR(K)E: Camovićev ubedljiv start

16:46 | 13-10-2024

Ostali sportovi 0

Borci u Sofiji.

BSS

U Sofiji je počelo Evropsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke (U23) na kojem učestvuje 35 zemalja, među njima i Srbija.

Za medalje u muškoj konkurenciji bore se Omer Ametović (51 kg), Luka Mihajlović (57 kg) Stefan Camović (60 kg), Sejdi Nazif (63,5 kg), Filip Džida (67 kg), Dimitrije Andrejević (71 kg), Almir Memić (75 kg), Ahmed Mavrić (80 kg), Marko Pižurica (86 kg) i Lazar Lazarević (92 kg), a u ženskoj Kristina Nađ Varga (50 kg) Dragana Jovanović (52 kg), Sara Ćirković (54 kg), Kristina Kuluhova (63 kg) i Anastasija Lukajić (70 kg).

BSS Foto: BSS
Memić

 

Prvog dana takmičenja Camović je ubedljivo savladao Hrvata Zebića jednoglasnom odlukom sudija i plasirao se u osminu finala, gde ga čeka Gadirov iz Azerbejdžana. Andrejević je poražen od Izraelca Isa (0:5), dok je Lazarević izgubio od Turčina Jašara posle tehničkog nokauta.

BSS Foto: BSS

Zdralo

Ovde su naše evropske šampionke Sara Ćirković i Kristina Kuluhova, kao i izuzetno perspektivna Anastasija Lukajić, koja će imati veliki izazov jer će u prvom meču boksovati protiv prvakinje Evrope. Biće teško, ali devojke su spremne na sve izazove koji su pred njima. Nadamo se i da će Sara ponovo doneti Srbiji medalju i nastavi šampionski niz, kao i Kuluhova - rekao je selektor ženske reprezentacije Mirko Ždralo. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading