Boks obara sve rekorde u Beogradu

11:05 | 08-04-2024

Ostali sportovi 0

U godini velikog jubileja, proslave jednog veka od kako je organizovan prvi šampionat Evrope u boksu, i pola veka od kada je Beograd bio domaćin šampionata Starog kontinenta (1973, hala Pionir), Beograd i Srbija biće domaćini novog

Evropsko prvenstvo u boksu
Foto: BSS

Deset dana ostalo je do početka Prvenstva Starog kontinenta za seniorke i seniore u boksu. U hali „Aleksandar Nikolić“ od 18. do 28. aprila 2024. gledaćemo najbolje bokserke i boksere Evrope u misiji koja ima cilj osvajanje medalje i trona evropskog šampiona.

Evropsko prvenstvo u boksu je najveće takmičenje za takmičare u olimpijskom boksu u Evropi, koje organizuje upravno telo kontinenta EUBC, što je skraćenica za Evropsku boksersku konfederaciju. Prvo izdanje turnira održano je pre ravno sto godina, iako je prvi takmičarski domaćin prvenstva bio grad Štokholm (Švedska) 1925. godine.

Evropsko prvenstvo u boksu Foto: BSS
 

Beograd i Srbija nastavljaju sa organizacijama velikih sportskih manifestacija, na kojima se tradicionalno ruše rekordi. U sportu, rekordi su namenjeni da se obaraju jer lansiraju sportiste, trenere, sportske radnike i organizatore na sledeći, viši i kvalitetniji nivo veličine u tom sportu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Evropsko prvenstvo u boksu Foto: BSS

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iako Prvenstvo Evrope u boksu 2024. startuje za deset dana prvi rekordi su već pali, a odnose se na broj učesnika i broju zemalja koje će uzeti učešće na ovom takmičenju. Kroz dva ringa i deset dana takmičenja u legendarnom „Pioniru“, sada hali „Aleksandar Nikolić“ predstaviće se 400 asova plemenite veštine, od toga 262 boksera i 138 bokserki iz 32 zemlje Evrope. Mečevi će biti prenošeno uživo na TV Arena Fight, ali i širom Evrope od strane mnogih evropskih TV stanica koje su već otkupile ili rezervisale prenose. 

Evropsko prvenstvo u boksu Foto: BSS
 

"NIKAD PORAZ, SAMO LEKCIJA" Almir Memić za sport.alo najavio EP u boksu: Hoću do medalje, makar podeljenom odlukom sudija 

Boks je trend koji ne jenjava nikada na planetarnoj sceni, mesto na kome se pokazuju i dokazuju čisti heroji. U borbama za medalje i pobedničko postolje u srpskoj prestonici naći će se reprezentativci iz: Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Belorusije, Belgije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Estonije, Francuske, Gruzije, Grčke, Mađarske, Irske, Izraela, Italije, Litvanije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije, Škotske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španije i Švajcarske.

Evropsko prvenstvo u boksu Foto: BSS
 

- Veoma sam srećan što su Beograd i Srbija domaćini ovog prvenstva u godini kada slavimo 100 godina od prvog šampionata Evrope. Srbija je zemlja sporta, sjajan domaćin, a Bokserski savez Srbije na čelu sa Nenadom Borovčaninom neprestano takmičarski, ali i organizaciono raste, gradi se i ide putem prosperiteta plemenite veštine i daju primer svima kojim pute treba ići i šta treba činiti kako bi se postigao željeni rezultat. Želim svima sreću na prvenstvu, kao i posle na Olimpijskim igrama u Parizu. Moja podrška BSS je 24 sata, sedam dana u nedelji - rekao je prvi čovek Evropske boks konfederacije Joanis Filipatos.

Evropsko prvenstvo u boksu Foto: BSS
 

Prvo domaćinstvo Evropskog prvenstva u boksu za muškarce Beograd je imao 1961, usledio je i šampionat Starog kontitneta u hali „Pionir“ 1973, zatim Svetsko prvenstvo u boksu za muškarce 1978. godine u istoj hali kada je ostvaren je najveći uspeh u istoriji našeg boksa sa osvojenih šest srebrnih i jednom bronzanom medaljom za našu zemlju. Vreme je za nove medalje, ovog puta iz edicije istorije Evropskih prvenstava.

Evropsko prvenstvo u boksu Foto: BSS
 

Pod svodovima legendarne hale koja je prošle godine proslavila pet decenija od osnivanja pisaće se nova istorija plemenite veštine na našem podneblju za samo deset dana, kada nas očekuje 45. izdanje Evropskog šampionata za muškarce i 14. za žene u seniorskoj konkurenciji.

Evropsko prvenstvo u boksu Foto: BSS
 

Beograd i Srbija pre tri godine bili su domaćin Svetskog prvenstva za seniore kada su pomerili granice organizacije najvećih boks manifestacija na planeti. Beograd i Srbija spremni su za novi zadatak, novi izazov, spremni su da obore nove rekorde i pokažu novi trend i putanju organizacije plemenite veštine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading