"NIKAD PORAZ, SAMO LEKCIJA" Almir Memić za sport.alo najavio EP u boksu: Hoću do medalje, makar podeljenom odlukom sudija

12:26 | 10-04-2024

Ostali sportovi 0

Mladi bokser je izneo nekoliko zanimljivih zapažanja.

Almir Memić
Marko Metlaš/Alo!

Bokserska reprezentacija Srbije u Beogradu obavlja završne pripreme za Evropsko prvenstvo koje će da bude održano u istom gradu u periodu od 18. do 28. aprila u dvorani "Aleksandar Nikolić". 

Jedna od uzdanica našeg nacionalnog tima će biti Almir Memić iz Prijepolja, inače borac u srednjoj kategoriji (do 75 kilograma). Radi se o 22-godišnjem momku, visokom 178 centimetara, koji je u razgovoru za sport.alo izneo očekivanja pred smotru "starog kontinenta": 

"GOVORIM STARORUSKI KADA PRIČAM SA SRBIMA" Natalija Šadrina za sport.alo pred početak EP u Beogradu poslala poruku našem narodu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Završili smo pripreme na Zlatiboru, a u Beogradu nas očekuju završne pripreme, gde ćemo da sparingujemo sa pozvanim državama koje su prisutne tu sa nama. Očekujemo jake sparinge, gde ćemo izbrusiti našu formu i nakon toga ćemo nastupiti na EP, gde očekujemo jake rezultate, jer smo svi veoma dobro trenirali. Nadam se da smo sada na vrhuncu forme - rekao je Memić.

BSS Alo
 

 

Na pitanje koliko mu znači što će se boriti pred domaćom publikom, odgovorio je:

- Mnogo mi znači. Kao što znate, mnogo sam mečeva izgubio podeljenom odlukom sudija, negde realno, negde i ne. Boksovao sam jednom za evropsku medalju, u četvrtfinalu sam izgubio podeljenom odlukom 3:2, to je bilo u Jermeniji. Sada se nadam da će me publika podržati, a ja ću dati svoj maksimum, pa da izborim medalju makar na taj isti način.

Almir Memić Marko Metlaš/Alo!
 

Zanimalo nas je i da li ima neki ritual pred borbe:

- Nemam. Malo uskladimo hranu što se tiče kilažu. Sa trenerima se konsultujemo, spremamo taktiku, ali sve je normalno - objasnio je Memić.

Postoji izreka da bokseri nikada ne zaboravljaju koja rukavica ih je oborila. Da li je to istina?

- To je veoma tačno, zbog toga što, kako se kaže, iz poraza se najviše uči. Nikad poraz, samo lekcija. U mnogo mečeva kada izgubiš, razočaraš se u sebe. Nikada to ne treba tako shvatiti. To je nekada kod mene bilo tako. Sad iz poraza mnogo učim i nastavljam da ispravljam svoje greške koje sam napravio u toku tog meča, da se sledeći put pokažem bolje i da ne dozvolim da se takav nastup ponovi - zaključio je Almir Memić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading