Fakultet za sport i Beogradski maraton potpisali protokol o saradnji

16:00 | 04-04-2024

Ostali sportovi 0

Pripreme za 37. Comtrade Beogradski maraton polako se privode kraju. Najmasovniji međunarodni sportski događaj u Srbiji održaće se na ulicama našeg glavnog grada 28. aprila, a prema najavama organizatora biće oboreni mnogi rekordi

Beogradski maraton
Alo/ Marko Metlaš

- Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, kao najstarija visokoškolska institucija u oblasti sporta u okruženju, se od svog nastanka kroz različite vidove obrazovnih programa i istraživačkih projekta bavila, u užem i širem smislu, jednom od najzahtevnijih trkačkih aktivnosti – maratonom - istakla je dekanka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Sanja Mandarić i potom dodala:

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

- S tim u vezi, protokol o saradnji s Beogradskim maratonom, predstavlja novu stepenicu u razvoju sportskih nauka, ali i priliku da se zajedničkim aktivnostima promovišu fizička aktivnost i zdrave životne navike. Ujedno, neposrednim učešćem u organizaciji ovako značajne sportske manifestacij, studentima Fakulteta se pruža mogućnost, da steknu praktične veštine i primene teorijska znanja u neposrednoj praksi.

ON JE POKAZAO DA JE SVE MOGUĆE Čovek sa cerebralnom istrčao maraton i oduševio svet (VIDEO)

Beogradski maraton Alo/ Marko Metlaš
 

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš je izrazio veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

- Oduševljeni smo zbog postignutog dogovora, jer je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja prepoznao kvalitet našeg rada. Verujemo da će saradnja biti uspešna i da će trajati mnogo godina”, rekao je Habuš i dodao ”Očekujemo da studenti kroz naše zajedničke akcije osete još veću povezanost sa Beogradskim maratonom. Takođe, naučna istraživanja studenata i profesora, koji će kroz svoje ankete moći da komuniciraju sa trkačkom zajednicom, doprineće da dođemo do statističkih parametara kako bi događaje koje organizujemo, još više prilagodili realnim potrebama svih učesnika. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading