ČEKA SE ISHOD Bokseri tzv. Kosova se spremaju za EP u Beogradu!?

18:54 | 08-04-2024

Ostali sportovi 0

Bokserski savez takozvanog Kosova najavio je da će na Evropskom prvenstvu koje će biti održano u Beogradu od 15. do 29. aprila učestvovati njihovih osam boksera i jedna bokserka.

Bokserski savez Kosova
Screenshot Bokserski savez Kosova

Predstavnici ovog saveza smatraju da su male šanse da se oni takmiče u Beogradu, ali su ipak poslali prijave i organizovali javno predstavljanje tima, prenosi Koha.

"Potpuno smo spremni da se takmičimo na Evropskom prvenstvu. Predstavili smo tim i sada čekamo sledeći korak od nadležnih. Jedini uslov sa naše strane je da se takmičimo kao i sve druge države, tj sa svim simbolima naše države, uključujući grb i zastavu“, rekao je Latif Demoli, generalni sekretar Kosovske bokserske federacije, koja je punopravni član IBA (Svetska amaterska bokserska federacija) i EUBC (Evropska bokserska unija), prenosi KosovaPress.

Zanimljivo je da prištinski mediji ističu da je reč o znatno većem broju takmičara u odnosu na neka ranija takmičenja, uz komentar da je za posebno takmičenje spreman i poseban broj potencijalnih učesnika.

Boks obara sve rekorde u Beogradu

Bokserski savez Kosova Screenshot Bokserski savez Kosova
 

Bokserski savez Kosova je 29. februara 2024. uputio zvanično pismo EUBC, a o sadržaju pisma obavestili su IBA i Bokserski savez Srbije, koji je tehnički organizatori Evropskog prvenstva.

"Tražimo od Evropske bokserske konfederacije da sprovede stroge mere i smernice koje garantuju jednake mogućnosti za sve sportiste, bez obzira na pol, nacionalnu ili bilo koju drugu osobinu koja bi mogla da bude osnov za diskriminaciju. Smatramo da Evropsko prvenstvo u boksu u Beogradu može da posluži kao svetionik nade i jedinstva, koji pokazuje pravi duh boksa u svetu“, piše u pismu koje je predsednik Bokserske federacije Kosova Enver Krasnići poslao EUBC-u.

Bokserski savez Kosova Screenshot Bokserski savez Kosova
 

KOHA ističe da je odgovor na pomenuto pismo do sada izostao i zaključuje da je to znak da ne treba očekivati da će biti prihvaćeni njihovi zahtevi, uz podsećanje da im u prošlosti nije bilo omogućeno da se pojavljuju na međunarodnim događajima u Srbiji.

Evropsko prvenstvo u boksu u muškoj i ženskoj konkurenciji održaće se u Beogradu od 15. do 29. aprila u Hali Aleksandar Nikolić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading