PREMINUO JOVAN CIGA SEKULIĆ Odlazak doajena sportskog novinarstva

11:40 | 12-04-2024

Ostali sportovi 0

Veliki gubitak za sportsko novinarstvo u Srbiji...

Jovan Ciga Sekulić
Fk Crvena Zvezda

Srpsko novinarstvo pretrpelo je danas veliki gubitak. Preminuo je doajen sportskog novinarstva i jedan od najnagrađivanijih novinara u Srbiji - Jovan Ciga Sekulić (70). 

Sekulić je rođen 18. avgusta 1953. godine u Beogradu, a u novinarske vode ušao je 1974. godine. Profesionalno se novinarstvom bavio od 1. januara 1977. godine, a specijalnost mu je bila fudbal, dok je radio i kao tehnički direktor u mnogim beogradskim fudbalskim klubovima.

 Radio je u Sportu, Blicu, a potom u Glasu javnosti. U periodu od 1996. do 1999. godine bio je glavni urednik mesečne revije Fudbal. 

FUDBALERKA RAZOTKRILA IBRAHIMOVIĆA Zlatan nas je uvek gledao, uzimao nam novac, pa smo onda shvatili da vara


Od 2003. godine bio je je u Večernjim novostima, gde je bio urednik sportske rubrike gotovo celu deceniju, obavljajući i poslove pomoćnika glavnog urednika Večernjih novosti.

Izveštavao sa najvećih takmičenja, svetskih i evropskih prvenstava i olimpijskih igara, a bio je uz Crvenu zvezdu kada je postala evropski i svetski šampion 1991. Ubraja se među najtrofejnije novinare u istoriji našeg sportskog novinarstva.

Punu deceniju predsedavao je Udruženjem sportskih novinara SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, a u dva mandata je bio i predsednik Udruženja sportskih novinara Balkana.

Napisao je i nekoliko knjiga: "Ljupko (Petrović) - ime fudbala", "Planeta Zvezda"...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading