OGROMNE CIFRE Milion dolara bokserima za EP u Beogradu

10:38 | 15-04-2024

Ostali sportovi 0

Međunarodna bokserska federacija nastavlja sa novitetima koji akterima plemenite veštine život znači.

boks
Foto: BSS

Nakon novčanih nagrada koje je tadašnja AIBA, sada IBA ustanovila 2021. na Svetskom prvenstvu za seniore koje je održano u Beogradu, prvi put u tada 75. godišnjoj istoriji ove organizacije, sada se odlučila na veliki korak za EUBC šampionat. Ponovo Beograd i ponovo pisanje istorije, novitet u 45. izdanju za muškarce i 14. za žene kada su u pitanju šampionati “Starog kontinenta”.

Novost koja stiže iz IBA (Međunarodna boserska federacija) je novčana nagrada bokserkama i bokserima u iznosu od milion dolara koja će biti podeljena na Prvenstvu Evrope koje je na programu u srpskoj prestonici od 18. do 28. aprila 2024, godine u hali “Aleksandar Nikolić”. 

Istorija svetskog i evropskog boksa dobija nove, bolje okvire i mogućnosti za dalji razvoj, prosperitet i kvalitet ulaganjem u boksere i bokserke širom planetem, kao i nacionalne federacije. U hali “Aleksandar Nikolić”, višedecenijskom hramu srpske košarke, sada domaćina mnogih drugih sportskih takmičenja od planetarnog značaja prodefilovaće najbolji bokseri I bokserke Evrope, a ujedno će se po prvi put u istoriji boriti pored medalja i za vredne novčane nagrade.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ISPLIVAO SNIMAK Brutalna tuča "grobara“ i "firmaša“ u Novom Sadu, jedan leži na zemlji, drugi ga udaraju (VIDEO)

boks Foto: BSS
 

Tri dana ostalo je do svečane ceremonije otvaranja Prvenstva Evrope za seniorke i seniore u boksu u Beogradu na kome će se kroz dva ringa i deset dana takmičenja u legendarnom „Pioniru“ predstaviti 400 asova plemenite veštine, od toga 262 boksera i 138 bokserki iz 32 zemlje Evrope. Mečevi će biti prenošeno uživo na TV Arena Fight, ali i širom Evrope od strane mnogih evropskih TV stanica koje su već otkupile ili rezervisale prenose.  

Srpski bokseri odavno u mislima, odavno u pripremama za jedan od najvažnijih događaja njihovih karijera, pored Pored prvenstva sveta i Olimpijskih igara. I ne samo srpski već svi učesnici takmičenja koje kuca na vrata srpske prestonice.

“Od početka kalendarske 2024. naši bokseri i bokserke predani su neprestanom radu, samoodricanju, diciplini i mislima koje se odnose na maksimalan učinak na Prvenstvu Evrope u Beogradu u aprilu. Iza naših selekcija su dani i dani provedeni u boks salama, intenzivni treninzi, sparinzi, ali i učešća na pripremnim takmičenjima na kojima su ne samo ostavljali sjajan utisak već i osvajali medalje. Borbe za pobednička postolja, medalje i obrana časti svoje zemlje su bili dosadašnji motivi bokserka i bokserki, od sada imaju i motiv više novoformiranim novčanim fondom i odlukom IBA da stane uz EUBC šampionat. Ovo je revolucinarni potez Međunarodne federacije, ovo je nešto što će izmeniti kompletnu sliku evropskog boksa i nešto što će doneti bolju budućnost za rast, razvoj i održivot ovog sporta koji je nikao upravo na tlu Evrope” – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading