Gimnazijalci iz Srbije prisustvovali paljenju olimpijskog plamena

20:25 | 16-04-2024

Ostali sportovi 0

Naša zemlja je imala predstavnika na drevnoj ceremoniji.

essf
ESSF

Plamen koji će goreti na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, upaljen je danas u drevnoj Olimpiji, na jugu Grčke. A čast da budu deo spektakla imali su i predstavnici Srbije, učenici beogradske Sportske i informatičke gimnazije Prestiž. Oni u Olimpiji borave od nedelje, gde učestvuju na prvim Evropskim edukaciono sportskim igrama. Organizator takmičenja je Evropska federacija za školski sport (ESSF), čiji je predsednik proslavljeni odbojkaš Željko Tanasković.

essf ESSF
 

Srbija ima predstavnike na paljenju olimpijskog plamena u Olimpiji

- Bilo je zaista prelepo biti deo ovog spektakla. U Olimpiji na ostacima hramova i sportskog terena, 776. godine pre nove ere održane su prve drevne Igre, preteča Olimpijskih igara. Program je bio fenomenalan i nekoliko hiljada pre svega mladih uživalo je i ovo će pamtiti čitav život – istakla je Gorica Bilak Moconja, glavni delegat na Evropskim edukacio sportskim igrama.

Srbiju su predstavljali Lena Kojadinović, Irina Kontić, Natalija Maravić, Dositej Đurić, Lazar Antonijević i Andrija Bigović. Uz njih je i direktor Sreten Srećković, koje je na dolasku dočekao generalni sekretar ESSF Stelios Daskalakis.

- Ovde je zaista dinamično. U dva dana imali smo puno aktivnosti i zanimljivih radionica. U ponedeljak je centralni događaj bio potpisivanje memoranduma između Grčke i Francuske, oko predstojećih Olimpijskih igara u Parizu. Taj deo se uz prisustvo predsednika MOK Tomasa Baha i predsednice Grčke Katarine Sakelaropoulu odigrao u Muzeju u Olimpiji. U sredu putujemo u gradić Maraton, na domak Atine, gde nas u tri dana čekaju nove radionice i sportska takmičenja. Trudimo se da svuda na najbolji mogući način predstavimo Srbiju i grad Beograd – istakao je Sreten Srećković, direktor Gimnazije Prestiž.

essf ESSF
 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading