Zvanično otvoren "Running EXPO Belgrade Marathon 2024", pod sloganom "Vreme je za trčanje"

16:24 | 25-04-2024

Ostali sportovi 0

U susret 37. Comtrade Beogradskom maratonu, a po uzoru na svetske maratone, danas je otvoren veliki sajam sporta i trčanja pod sloganom "It's time for running" - Vreme je za trčanje

Running EXPO Beogradskog maratona
Foto: Beogradski maraton

Danas je otvoren veliki sajam sporta i trčanja pod sloganom "It's time for running".

Sajam su otvorili direktor Beogradskog maratona Darko Habuš, Kris Rob direktor trkačkih konferencija Mass Participation World i Daniel Santa, direktor najbrže trke na 10km Brasov Running festival iz Rumunije. 

Mesto ukupljanja svih učesnika maratona, ali i ljubitelja sporta, fitnesa i rekreacije u naredna tri dana biće u hali 5. Beogradskog sajma. Sajam će ove godine ugostiti 43 izlagača, od čega čak 14 maratona i velikih regionalnih trkačkih događaja. Svi posetioci sajma pored prilike da upoznaju slične sportske manifestacije, imaće mogućnost da istraže ponudu svetskih sportskih brendova iz različitih kategorija i da probaju ili testiraju razne sportske proizvode. 

Učesnici 37. Comtrade Beogradskog maratona svoje startne pakete preuzmaju u okviru Running EXPO-a što garantuje veliku posetu sajmu, a očekuje se preko od preko 25 hiljada posetiaca. U subotu 27. aprila 2024. godine od 10 do 16 časova, sve učesnike 37. Comtrade Beogradskog maratona očekuje tradicionalni „Pasta party“, kao dodatna energija trkačima kroz unošenje ugljenih hidrata, dan pre maratona.

Running EXPO Beogradskog maratona Foto: Beogradski maraton
 

Pored lokacije za preuzimanje startnih brojeva, prostor hale 5. biće mesto susreta svih onih koji žive sport i trčanje, a program Running EXPO-a svim posetiocima pružiće mogućnost da se bolje upoznaju sa predstojećim događajem kroz sadržaj koji će prezentovati 37. Comtrade Beogradski maraton, ali i kroz bogat program na bini - različite panele i edukativna predavanja koja počinju svakoga dana od 16 časova.

BMW Srbija – zvanični partner 37. Comtrade Beogradskog maratona

U četvrtak 25. aprila, u organizaciji Fakulteta za sport, Univerziteta Singidunum profesori Fakulteta za sport obradiće teme kao što su: Menadžment velikih sportskih događaja, Značaj sportsko-medicinskog pregleda za maratonce, Prevencija i najčešće povrede u maratonskom trčanju, Ishrana i suplementacija za pobednike maratona. Drugog dana sajma od 16 časova, svi posetioci sajma mogu da slušaju tribinu „Teži ravnoteži“ sa temom Važnost fizičke aktivnosti, hidratacije i ishrane za zdravlje ljudi i benefiti trčanja, na kojoj učestvuju lekari i eminentni stručnjaci iz ove oblasti.

Savez za fitnes i rekreaciju svakoga dana od 19 časova organizovaće sportski program sajma, predstavljanjem fitnes klubova, sa kojima se možete rekreirati i dobro zabaviti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading