Svečano otvoreni Kup Beograda i Kup Beograda za žene u šahu

17:20 | 10-05-2024

Ostali sportovi 0

Kup Beograda i Kup Beograda za žene u organizaciji Šahovskog saveza Beograda zvanično su počeli i trajaće od 10. do 12. maja

Šahovski savez Beograda
Alo

U kafeu "Borba" koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade kompanije "Borba", svečanim otvaranjem počeli su Kup Beograda i Kup Beograda za žene u organizaciji Šahovskog saveza Beograda. 

Turnir će trajati od 10. do 12. maja. 

Na početku svečane ceremonije, intonirana je himna "Bože pravde". 

Šahovski savez Beograda Alo
 

Potom, prisutnima i takmičarima se obratio Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda. 

- Želim sve da vas pozdravim u ime Šahovskog saveza Beograda, ali i da se zahvalim i Nikoli Peniću, ispred sekretarijata za sport i omladinu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo gledati 26 ekipa u otvorenoj konkurenciji, ali posebno bih istakao i učešće pet ekipa u ženskoj konkurenciji. Na Kupu imamo i dva prvoligaša, što mi je posebno drago. Ovaj Kup i treba da se igra u najjačem sastavu. Beograd ne treba da bude lokomotiva srpskog šaha, nego soko. A sve ovo, samo je uvertira za ono što nas čeka, a to je Dan osnivanja Šahovskog saveza Beograda. I na kraju, proglašavam turnir otvorenim - poručio je Jorgić. 

NAGRADA ZA NAJMLAĐE ŠAHISTE I ŠAHISTKINJE Šahovski savez Srbije uručio Rešenja o podršci najistaknutijim mladim igračima naše države, EPS se pridružio pobedničkom timu (FOTO) (VIDEO)

Kup Beograda igra se u 5 kola po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 60 minuta za celu partiju i 30 sekundi za svaki povučeni potez.

Šahovski savez Beograda Alo
 

Pravo nastupa imaju klubovi sa teritorije ŠSB, registrovani za 2024. godinu. 

Ekipa u Kupu Beograda broji 4 člana i maksimalno 4 rezerve. Ekipa u Kupu Beograda za žene broji 3 članice i maksimalno dve rezerve.

Ekipe su slobodne u redosledu ređanja igrača po tablama, ali redosled se ne može menjati u toku takmičenja.

Tri prvoplasirane ekipe u oba takmičenja dobiće pehare, a njihovi članovi medalje.

U subotu 11. i nedelju 12. maja, kola će počinjati u 10.00 i 13.30 časova. Svečano zatvaranje i dodela pehara i medalja uslediće 15 minuta posle završetka poslednje partije. 

Šahovski savez Beograda Alo
 

Predsednik ŠSB-a, Andrija Jorgić, simbolično je povukao prvi potez pre početka meča Vere Mujović i Jovane Srdanović, kojim je takmičenje i zvanično moglo da počne.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

Komentari(0)

Loading