SRBIJA OSTALA BEZ SVETSKOG PRVENSTVA Evo kome su dodeljene specijalne pozivnice

19:42 | 23-05-2024

Ostali sportovi 0

Svetska rukometna federacija (IHF) dodelila je danas dve specijalne pozivnice za Svetsko prvenstvu u rukometu, Sjedinjenim Američkim Državama i Švajcarskoj, što znači da ni Srbija ni Crna Gora neće dobiti šansu da igraju na najvećoj planetarnoj smotri.

ata
ATA Images


U objašnjenju IHF se navodi da će SAD osmi put nastupiti na Svetskom prvenstvu, dve godine pošto su obezbedile svoje prve dve pobede ikad i završile na 20. mestu na prvenstvu 2023. 

- Pošto su Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. udaljene samo četiri godine, muška reprezentacija SAD će iskoristiti ovu šansu da se još više razvija, jačajući jezgro, što se pokazalo tokom poslednjih meseci tokom prijateljskih i međunarodnih takmičenja protiv jakih timova - stoji u objašnjenu.

Kada je reč o Švajcarskoj, IHF navodi da će ta zemlje 12. put u istoriji biti prisutna na Svetskom prvenstvu, a drugi put u poslednjih 30 godina, pošto je u Egiptu 2021. završila na 16. mestu. 

- IHF je Švajcarskoj dodelio vajld-kard zbog kombinacije faktora, uključujući sportske zasluge, zbog čega su eliminisane u kvalifikacijama za Evropu, deo 2 – faza 2 protiv Slovenije na penale, pošto je regularnih 120 minuta završeno u pat poziciji, kao i iz komercijalnih razloga, jer su posle detaljne analize imali najveći domet - zaključuje se u objašnjenju za dodelu specijalne pozivnice Švajcarskoj.

Specijalnoj pozivnici od IHF nadali su se i u Srbiji i Crnoj Gori, ali su čelnici svetskog rukometa odlučili da prednost imaju SAD i Švajcarska.

Svetsko prvenstvo igraće se u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj od 14. januara do 2. februara 2025. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading