BOMBA Strahinja Rašović u Kragujevcu

12:31 | 31-05-2024

Ostali sportovi 0

Na mesto uspeha vratio se Strahinja Rašović, jedan od najboljih srpskih reprezentativaca

Strahinja Rašović
SPD Radnički

On je u sezoni 2020-21, jedinoj koju je odigrao za Radnički, sa kragujevačkim timom osvojio Regionalnu ligu i domaće prvenstvo, a sa reprezentacijom je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, pa Kragujevčani ističu da se u njihov tim vraća kao aktuelni olimpijski šampion.

Posle Radničkog, dve sezone je igrao za Novi Beograd i jednu za Vašaš sa kojim je osvojio titulu vicešampiona Mađarske.

- Želeo sam da se vratim u Srbiju, a u Radničkom mi je bilo mnogo lepo. Iz Kragujevca nosim samo najlepše uspomene. Ljudi iz vaterpola znaju da sam uvek imao samo reči hvale za Radnički. Da se vratim je samo još jedna potvrda toga. Kada sam odlazio, rekao sam da ću se vratiti i drago mi je što se to ostvarilo – ističe Rašović.

Na 42 utakmice za Radnički Rašović je postigao je 108 golova sa rekordom proseka po utakmici u jednoj sezoni (2,57), među igračima koji su poentirali više od 100 puta.

- Najlepši momenti su mi bili osvajanje Regionalne lige u Zagrebu, i to pobedama protiv Mladosti i Juga. To je, zaista, bio podvig, jer je Radnički bio prvi srpski klub kome je pošlo za rukom. Bilo je “neočekivano-očekivano” da ćemo trijumfovati. Niko nije verovao, ali mi jesmo i presudili su naš dobar timski duh i atmosfera koji krase Radnički. Takođe, nezaboravno je bilo i osvajanje prve šampionske titule u domaćem prvenstvu, pred našim navijačima, u ?majstorici? finalne serije sa Novim Beogradom – dodaje Rašović.

Strahinja Rašović SPD Radnički
 

Poznato je da je Radnički podmladio ekipu, pa dolazak ovako iskusnog igrača znači mnogo. Naime, Rašović je za reprezentaciju Srbije odigrao 151 utakmicu i postigao 283 gola. Igrao je za ekipe Beograda, Crvšne zvezde, Barselonete, Egera, Novog Beograda i Vašaša, a među brojnim trofejima u nacionalnim ?ampionatima i kupovima, ima i osvojenu Ligu šampiona. U Radničkom su ubeđeni da su dobili lidera u bazenu, ali i van njega, jer Rašović, kako naglašavaju, poseduje izuzetne ljudske kvalitete.

- Sa sportske strane sam izuzetno motivisan što se vraćam u Kragujevac, jer se klupske i moje ambicije podudaraju. Želimo da igramo najbolji mogući vaterpolo i ostvarujemo najbolje moguće uspehe. Očekuje nas jak rad i nema sumnje da će i rezultati biti takvi. Jedva čekam da sezona počne i verujem da će se Radnički još snažniji vratiti na evropsku mapu – optimista je Rašović.

Ukoliko Radnički ne ode direktno u Ligu šampiona, Kragujevčane očekuju veliki izazovi u kvalifikacijama. Ako Novi Beograd osvoji Ligu šampiona Radnički bi ušao u ovo elitno evropsko takmičenje. U suprotnom, čekale bi ga vrlo teške kvalifikacija sa ekipama kakve su Vuljagmeni, Savona, Vašaš, Jug, Noazi le sek, Breša.

- Još sklapamo kockice, pa ćemo videti kakva će biti ekipa. Želimo da se u Evropi pokažemo dobro. Ako dođemo do grupne faze Lige šampiona, mislim da možemo i do završnog turnira nekog od dva najjača takmičenja. U domaćem šampionata Novi Beograd već tri sezone pokazuje totalnu dominaciju, nije lako igrati protiv njih – ocenjuje Rašović.

Dodaje i da je Radnički je sa izuzetno mladom ekipom uspeo da dođe do finala i voleo bi da i naredne sezone dođe do završne borbe za titulu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading