DODELJENE MAJSKE NAGRADE Veliko priznanje za Božidara Maljkovića, Dejana Milojevića, Šahovski savez Srbije

14:23 | 31-05-2024

Ostali sportovi 0

Sportski savez Srbije je u na redovnoj sednici u domu Narodne skupštine u Beogradu tradicionalno dodelio prestižne “Majske nagrade”

Dodela majskih nagrada

Najvažnije društveno-sportske nagrade u zemlji za 2024. godinu u deset kategorija i to najboljim pojedinačnim sportistima, sportskim radnicima, timovima, trenerima i teritorijalnim savezima uz nagradu za životno delo.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i Upravni odbror imali su zadatak da proglase najbolje za prestižnu nagradu koja se može dobiti samo jednom u karijeri.

Dodela majskih nagrada ŠSS
 

Laureati za 2024. godinu su: Najbolji teritorijalni savez – Sportski savez Kraljeva. Najbolji klub – Omladinski džudo klub Beograd, dok je najbolji nadležni savez Šahovski savez Srbije.

Dodeljene su i pojedinačne nagrade.

Strahinja Stojačić, najbolji svetski igrač u basketu 3×3 je najbolji sportista u olimpijskim sportovima, a najbolja sportistkinja u neolimpijskom sportu je kikbokserka Aleksandra Krstić.

Dodela majskih nagrada ŠSS
 

Najbolji sportista sa invaliditetom je paraatletičar Filip Graovac.

Nagrada za najboljeg sportskog funcionera otišla je u ruke Mladena Stojšina, a najbolji stručnjak je Vojko Pavlović, selektor seniorske reprezentacije Srbije u kuglanju.

Nagrada za najboljeg sportskog novinara otišla je u ruke Aleksandra Miletića.

dodela majskih nagrada ŠSS
 

Nagrada za životno delo ove godine je imala troje recipijenata. Posthumno je dodeljena Dejanu Milojeviću, zatim selektoru reprezentacije Srbije u rvanju, Miloradu Dokmancu.

Takođe, u ime Šahovskog saveza Srbije, diplomu je primio predsednik Dragan Lazić. 

Dodela majskih nagrada ŠSS
 

Na kraju, nagradom za životno delo nagrađen je i legendarni košarkaški trener, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković koji se okupljeni obratio u ime svih laureata.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading