Telekom i Arena Tv Grupa partneri šampionskih rezultata srpskog boksa

12:06 | 02-06-2024

Ostali sportovi 0

Bokserski savez Srbije (BSS), Telekom Srbija-MTS i medijska kuća "Arena Channels Group" gaje i neguju višegodišnji saradnju, ali i duboko prijateljstvo i zajednički rad na prosperitetu i razvoju boksa na našim prostorima. TV "Arena" je nosilac prava na TV prenose svih boks manifestacija u Srbiji i regionu u organizaciji BSS od Open Balkan lige, zatim Bokserske lige Srbije, Regionalne lige i svih turnira BSS.

Boks
BSS

Bokserski savez je turbina koja pokreće i diže na viši nivo plemenitu veštinu u Srbiji, ali i u zemljama jugoistočne Evrope. Ni jedan zemlja, ne samo iz regiona već i sveta ne može se pohvaliti da je u poslednjih tri godine ogranizovala seniorski Svetski i Evropski šampionat, Srbija jeste i može. Paket upotpunjuje MTS kao generalni sponzor BSS i bez kojeg ne bi bilo života svih ovih manifestacija i daljeg razvoja boksa u Srbiji.

Predsednik BSS Nenad Borovčanin dodelio je specijalne plakete generalnom direktoru Telekom Srbija-MTS Vladimiru Lučiću i direktoru "Arena Channels Group" Nebojši Žugiću za sve zasluge u pozitivnom kretanju boksa u našoj zemlji, gde se od margina stiglo do samog vrha sportske lestvice Srbije.

- Brojni uspesi obeležili su sezonu za nama i sezonu koja je u jeku. Boks koji je možda i najviše napredovao od svih sportova,  jer smo od jednog sporta koji je stvarno bio na aparatima i koji je odumirao u Srbiji došli do toga da je Srbija najuspešnija nacija posle Rusije na Evropskom šampionatu za seniorke i seniore u Beogradu aprila 2024. Toliki broj medalja niko nije očekivao kada je boks krenuo da se vraća na stare staze slave. Sa Arenom Fight smo uspeli da napravimo pun pogodak, taj kanal je izuzetno važan član naše porodice kanala. Kada smo radili prenos Svetskog prvenstva 2021. u boksu postojala je trema da li ćemo ispuniti uslove, jer postojao je veliki broj prenosa, preuzimanje signala sa velikim brojem svetskih medijskih kuća, ali kada je došao momenat da prenosimo Prvenstvo Evrope mi smo to rutinski odradili, jer smo se kao TV specijalnizovali za velike spektakle i ova kuća danas predstavlja regionalnog lidera kada je sport u pitanju. Naši boksri su pokazali šampionski karakter na Evropskom šampionatu u Beogradu, što se moglo videti i osetiti u tv prenosu koji smo radili i drago mi je da su gledaoci u Srbiji mogli na ovaj način na koji smo to mi prenosili da vide i faktički budu deo toga. Nastavićemo da pratimo i o promovišemo boks i naše šampione, stimulisaćemo decu dalje da se bave borilačkim sportovima, već sad su dvorane pune i traži se mesto više za decu koja žele da se bave ovim sportom. Važno je da decu usmeravamo da se bave sportom da ih odvojimo od ulice i mobilnih telefona, kako bi smo sutra imali zdravu naciju koja ce biti kadra da iznese sve ono što nas u budućnosti čeka – rekao je direktor "Arena Channels Group" Nebojša Žugić.

Boks BSS
 

 

Na sve što je ostvareno i postignuto u proteklom periodu ponosan je i direktor Telekom Srbija-MTS Vladimir Lučić.

- Veoma sam ponosan na Arenu kao sportski kanal koji je jedan od najbitnijih poluga naše komercijalne ponude i samim tim smo postali broj jedan kao Telekom Srbija grupa u svakoj zemlji sa brojem televizijskih korisnika, ali i na to što je Arena u svih šest zemlja prepoznata kao najbolji sportski kanal. Arena je jedan od najboljih sportskih kanala na svetu sa konceptom i programom koji ima kao i brojem zemlja na kojima jeste. Ono što smo uvek isticali je to i da Arena ima  društveno odgovornu notu promovisanja sporta svima, posebno mladima da se neki sportovi koji su bili zaboraljevni promovišu. I mi kao Telekom pomažemo i drago nam je da smo u boksu pokazali jednu sinhronizovanost sa TV Arena u pomoći i pormociji boksa. Tog velikog uspeha boksa ne bi bilo bez ljudi iz BSS koji su pokazali dobar primer kako može da se prepozna i iskoristi mogućnost da se napreduje i naprave takvi uspesi kroz podršku koju država daje u velikoj meri i uz TV Arenu koja daje svoj doprinos – rekao je direktor Telekom Srbija-MTS Vladimir Lučić.

Boks BSS
 

 

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je šampionski uspeh naših bokserki i boksera na proteklom Evropskom prvenstvu u Beogradu kruna uspeha dosadašnje zajedničke saradnje Telekoma Srbije i “Arena Channels Group” koja traje već punih sedam godina.

- Kada smo pre sedam godina dobili podršku i poverenje porodice Telekom i podršku države dobili smo zadatak da i mi moramo to da ispratimo kroz rezultate i postanemo jedni od najuspešnijih u Evropi. Bili smo drugi iza Rusije i došli do praga ka ostvarenju cilja, a to je biti najbolji na Starom kontinentu. Svetsko prvenstvo 2021. u Beogradu bila je prva proba, ali uspešna jednog međunarodnog takmičenja koje smo organizovali, sada smo imali Evropsko seniorsko u Beogradu, sledeće godine nam sledi Svetsko seniorsko za žene u Nišu, nadam se da ćemo još pomeriti granice našeg uspeha. Duboko verujem da će naše bokserke i bokseri nastaviti da budu uspešni, naročito oni novi koji sada kreću sa treniranjem i da će nam u budućnosti doneti mnoštvo uspeha i medalja, da nas čine ponosnim, da se srpska zasrava vijori u znak pobede i intonira naša himna. Temelj svih uspeha je škola boksa i medijska podrška koju smo dobili, uspeli smo da omasovimo boks, sale su prepune, sada je važno da od te dece stvaramo bolje ljude, da iz boks izađu čvršći i karakterniji ljudi. Sve te pobede su podrška i našoj državi i u svim bitkama koje ona vodi na drugim poljima. Naš sport se razvija, gradi, raste i kroz infrastrukturu i sve ono što čini spor. Ponosni smo deo porodice Telekoma i TV Arena putem kojih svi naši građani i u zemlji i širom dijaspore mogu da prate sve ono što naši sportisti čine na svojim borilištima. Plan je da napravimo Arena bokserku ligu za koju ima zainteresovanih i iz zemlja regiona, a tu je i ideja da se pokrene Evropska liga šampiona sa najvećim i najboljim klubovima Starog kontinenta. Nama je svakako najvažnija Liga olimpijskih nada koju imamo za najmlađe takmičare širom Srbije. Nasavljamo dalje punom parom sa velikim radom koji je ključ svih rezultata i uspeha – zaključio je Borovčanin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading