KAO NA TRACI I reprezentativac Gruzije u Radničkom

06:30 | 16-06-2024

Ostali sportovi 0

Osvajač Svetskog kupa sa Srbijom pojačao Šumadince

Dušan Vasić
EPA/Tibor Illyes

Nekadašnji reprezentativac Srbije, sadašnji Gruzije, Dušan Vasić (31) stigao je u Radnički.

Dušan Vasić EPA/Tibor Illyes
 

Vasić je još jedno veliko pojačanje vaterpolista iz Kragujevca u dosadašnjem delu prelaznog roka. Prethodno su među Šumadince došli Radoslav Filipović, Radomir Drašović, Petar Jakšić, Nikola Murišić...

Vasić je sa reprezentacijom Srbije 2014. osvojio Svetski kup, ali kao mlad igrač nije uspevao da se u žestokoj konkurenciji izbori za mesto u A timu. U Dinamo iz Tbilisija je otišao 2020, pa je to bila prilika da prihvati poziv i zaigra za Gruziju, za koju je nastupao na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Ranije je još jedan Srbin igrao za gruzijsku reprezentaciju.

Dušan Vasić AP/Szilard Koszticsak
 

Ponikao je u Vojvodini, u Italiji igrao za Florenciju, u Grčkoj za Panatinaikos i Vuljagmeni, u Hrvatskoj za Jadran iz Splita, kod nas za Crvenu zvezdu i Šabac, a u Kragujevac stiže iz Tbilisija.

- Nije bilo teško da se odlučim za Radnički. Već u prvom razgovoru s direktorom i trenerom uvideo sam da se sprema nešto veliko i lepo, što Radnički kao klub i zaslužuje, da bude na najvišem mestu, kako u srpskom, tako i u evropskom vaterpolu i to je ono čemu težim i lično. Pored tih ambicija, tu je i želja da igram u svojoj zemlji i pomognem srpskom klubu i našim igračima u razvoju i rezultatima. Kod kuće je najlepše - ističe Vasić.

Valiko Dadvani EPA/Zsolt Czegledi
 

Dodaje i da mu je drago što u Radničkom ostaje Valiko Dadvani, njegov saigrač iz reprezentacije Gruzije.

Komentari(0)

Loading