PET OD PET Ubedljiv trijumf Sarane u brzopoteznom šahu na "Srbija open-u 2024"

06:30 | 21-07-2024

Ostali sportovi 0

Srpski šahista, Aleksej Sarana, odneo ubedljivu pobedu u brzopoteznom šahu na Međunarodnom letnjem šahovskom turniru "Srbija open 2024"

Srbija Open

Četvrti po redu Međunarodni letnji šahovski turnir pod nazivom "Srbija open 2024", (od 12. do 21. jula), održao se u sali Ivo Andrić "Metropol Palas" hotela u Beogradu na kom je učestvovalo 463 učesnika iz čak 36 država. 

Ove godine, u okviru festivala, odigrano je 13 različitih turnira sa ukupnim nagradnim fondom preko 35.000 evra.

BEOGRAD JE PONOVO PRESTONICA ŠAHA Zvanično otvoren 4. Međunarodni letnji šahovski festival Srbija open 2024 (VIDEO)

"Metropol Palas" se u prošlosti pokazao kao sjajan domaćin šahovskih manifestacija, a tako je i ove godine bilo, kada je ponovo ugostio neke od najboljih šahista širom sveta. 

Srbija Open Alo
 

Protekle noći, održan je i finalni turnir u brzopoteznom šahu u okviru "Srbija Opena". Na njemu su se našla 32 takmičara koji su se kvalifikovali preko šest polufinala koja su se igrala svake večeri, a finalni turnir se igrao u pet krugova.

Srbija Open Alo
 

Nagradni fond je iznosio 1.800 evra, a odmah po završetku finalnog turnira u brzopoteznom šahu, dodeljene su i nagrade najboljima.

Ubedljivu pobedu je odneo Aleksej Sarana, srpski šahovski velemajstor, koji je 2023. godine osvojio pojedinačno Evropsko prvenstvo u šahu i ekipno Prvenstvo Evrope sa reprezentacijom Srbije. 

Srbija Open Alo
 

Sarana je trijumfovao u svih pet partija na finalnom turniru u brzopoteznom šahu i tako pokazao dominaciju na turniru "Srbija open". 

Srbija Open Alo
 

- I pre početka turnira sam bio veliki favorit. Cilj mi je bio da pobedim u svih pet partija pre starta turnira, a sada sam u tome i uspeo i jako sam srećan - rekao je Aleksej Sarana za TV Arena sport. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading