BRAVO JOVANA, BRAVO PRAVOSLAVKO Srpska bokserka osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, pa izvadila zastavu Isusa Hrista

14:42 | 12-08-2024

Ostali sportovi 0

Fantastičan gest nade našeg borilačkog sporta.

pear

Sjajan uspeh je zabeležila Jovana Damjanović, srpska reprezentativka u boksu. Ona je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Banja Luci za borkinje od 13 i 14 godina u kategoriji do 57 kilograma.

Damjanovićeva je u finalu izgubila na poene, podeljenom odlukom sudija od vršnjakinje iz Irske, Rut Dosen. Iako je naša sportistkinja bolje započela meč, njena protivnica je uspela da preokrene i da na kraju zasluženo dođe do trijumfa.

Ima duplo veću snagu od drugih, a suparnicu dovela do suza: Evo šta je DSD poremećaj koji ima bokserka o kojoj svet bruji

- Reprezentacija Srbije je došla sa 10 muških boraca i tri ženska borca. Jovana je ostvarila najveći uspeh osvojivši srebrnu medalju. Ovde sam došao kao trener ženske reprezentacije Srbije, a ovo je ujedno ponovljen najveći uspeh srpskog boksa što se tiče kadeta. Izuzetno jak turnir, a Jovanu sada očekuje prvenstvo sveta u kik-boksu, tako da je to fenomenalna uvertira - rekao je za sport.alo Petar Damjanović, otac i trener "srebrne" Jovane.

pear Privatna arhiva
 

U Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci na EP školaraca učestvovalo je 383 boksera i bokserski iz 30 reprezentacija, 240 dečaka i 143 devojčice. Dečaci su se borili u 16, a devojčice u 13 težinskih kategorija.

Pored Jovane Damjanović, do odličja su došli još Mirjana Mastilović (bronza), Andrej Račić (bronza) i Andrija Trajković (bronza).

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading