OVA SCENA JE RAZNEŽILA SVE, A ZAPRAVO JE ZABRINJAVAJUĆA Šta se krije iza slike na kojoj Novak sa Tarom jede kokice (FOTO)

06:00 | 17-09-2024

Sportski pogled 0

Nismo navikli da viđamo Đokovića u ovakvom izdanju

app

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković ostvario je glavni cilj za 2024. godinu osvojivši zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Ali, na drugim turnirima se nije proslavio i beležio je, blago rečeno, prosečne rezultate.

Godine, povreda kolena, ali pre svega motivacija, sve to dovelo je do toga da Novak ne osvoji nijednu titulu, padne na četvrto mesto ATP liste, ali i dođe u poziciju da ostane bez plasmana na Završni masters. 

Snage da opet igra na vrhunskom nivou ima, fizički je još uvek gotovo besprekoran, što je uostalom i potvrdio na Olimpijskim igrama osvojivši zlato bez izgubljenog seta. U finalu protiv Karlosa Alkaraza je delovao svežije iako je stariji 16 godina. Sve i da je Španac izborio treći set, stekao se utisak da bi Novak odlučujući deo igre dobio bez većih problema, jer je prosto leteo po terenu i nijednog momenta nije pokazivao znake umora, slabosti.

Međutim, postavlja se pitanje volje. Nema više onog žara u Đokovićevim očima, a i sam je potvrdio da su mu sada važni isključivo grend slemovi i igranje za reprezentaciju.

foto FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg
 

 

- Nije mi cilj da jurim Završni tunir, niti renking. Što se mene tiče sa tim turnirom sam završio karijeru, da li ću igrati narednih godina - ne znam. Prioritet su grend slemovi i reprezentacija - poručio je nedavno Đoković.

Ma koliko to navijačima bilo teško da prihvate, potpuno je razumljivo da se Novak zasitio. Osvojio je 24 grend slema, 40 mastersa, 428 nedelja proveo na vrhu ATP liste. Sve su to parametri po kojima je apsolutni rekorder i zbog kojih nosi epitet najboljeg svih vremena. I zaista je teško očekivati da se sada motiviše za neki turnir u Šangaju, Rimu, Madridu.

Da je Đoković sebi dao konačno malo oduška, potvrđuje i scena iz "Pionira". Nakon što je lako pobedio Janisa Ksilasa, prišao je ćerki Tari i uzeo da jede kokice. Ta slika je mnoge oduševila, ali zapravo njom je 37-godišnji srpski teniser verovatno svesno poslao i skrivenu poruku. Opšte je poznato koliko vodi računa o tome šta unosi u organizam, da je perfekcionista, da mu je ishrana jednako važna kao i fizički i psihološka priprema za meč. Ranije je bilo nezamislivo da odmah posle meča, takoreći na terenu, pojede nešto a da to nisu banane, urme, a sada je uzeo kokice, koje sadrže so, masnoću, pa i konzervanse.

Takođe, posle osvojenog zlata Novak je popio čašu alkoholnog pića. Sve su to signali da nas Novak polako priprema za kraj karijere i da mu tenis nije toliko visoko na listi prioriteta, kao što je bio dok nije ostvario sve što je ostvario.

Naravno, ovo ne znači da Đoković više neće osvajati grend slemove i otpisati ga, bila bi velika greška. Još kako je Novak sposoban da zablista na najvećoj sceni, pitanje je samo da li to želi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading