NOVAKOV KRUG

13:47 | 05-02-2024

Sportski pogled 0

Novak Đoković je čovek o kojem se priča, šta god uradio na teniskom terenu

Novak Đoković
Tanjug/Ap

Tako je to kad si najbolji teniser svih vremena! Euforija je normalna, zahvata ceo svet i širi se poput požara. Nekada niko ne može da je zaustavi, bilo da je ona negativna ili pozitivna.

Euforija je nešto što, svesno ili ne, može potpuno da opiše život Novaka Đokovića! Ne, sam Novak je sigurno više i ne oseća, toliko je toga prošao, toliko uspeha ostvario ali i nezognih situacija uspeo da pobedi.

Euforiju stvaraju oni koji ga vole, ali i oni koji ga ne vole! Dovoljan je samo jedan meč, jedan poraz i sve se nekako obriše, okrene skroz naopako. 

Novak Đoković Tanjug/Ap
 

 

Godinama smo svedoci "Noletovog kruga"  koji se potpuno nesvesno stvorio. Jedan poraz, za mnoge je znak da je sve gotovo. Nova teniska era je počela i više nema nazad. Niko ne veruje u Đokovića i otpisan je. A onda... Dođe pobeda, novi rekord, novo spuštanje na zemlju mladih tenisera i krug se ponov okrenuo. Novak je velika faca, čovek koji u poznim teniskim godinama gazi. Onda kreću najave da mu niko ne može ništa i da osvaja sve.

POSLE BOLNOG PORAZA I ŠOKA Novak Đoković našao način da se opusti, ne skida osmeh sa lica, tu je i Jelena (FOTO)

Krug je poput puta kojim se Novak vozi već godinama. U zavisnosti od rezultata i dešavanja na terenu smer se menja. Ali munjevitom brzinom, možda i najvećom u svetu sporta danas.

Posle polufinala Australina opena ponovo smo u onom mračnom delu. Mnogi smatraju da je kraj, da je Đoković pokazao da više nije isti i da ne može da se motiviše... Kakva greška! 

ĐOKOVIĆEVA UŽINA Novak ovo jede svakog dana, daje mu veliku snagu i bez nje ne može

Onog momenta kad ponovo izađe na teren pokazaće koliko je moćan i da je daleko od kraja. A onda, pogađate? Okreće se krug u punom sjaju...

Na kraju, važna je jedna stvar "Novakov krug" postoji, ali on je izvan njega. Nikad nije podlegao pritisku, euforiji i svemu što ga okružuje... E, zato je Nole najveći. Izašao je iz svog kruga, a ko to još može? Malo ih je...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading