MALA BARA PUNA KROKODILA Evroligaška vrteška (ne)poštenja

13:56 | 06-02-2024

Sportski pogled 0

Iz dana u dan iz Evrolige stižu informacije koje zadaju glavobolje navijačima večitih rivala

Partizan - Zvezda
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bg

Pravde u sportu često nema... I pored toga što se uvek provlači priča da se u ovoj delatnosti života pravda najlakše zadovolji. 

Nije baš uvek tako, a Evroliga je možda i najbolji primer za to. Možda na kraju sve ovo bude "trčanje pred rudu", možda na kraju bez drame i Zvezda i Partizan budu igrali u eliti dugi niz godina, ali... Bara je mala, a mnogo je krokodila.

Nekako nema navijača večitih da ga poslednjih dana svaka vest iz elitnog takmičenja ne "preseče", "štrecne" ga onako iskreno i baci u razmišljanje.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan i Zvezda su kroz ove dve godine pokazali da im mnogi klubovi nisu do kolena. Atmosfera, euforija oko utakmica, puna "Arena", sve je to spektakl. Stranci padaju u trasnu, objave na društvenim mrežama se nižu, ali... Ponovo se pokreće pitanje koje "mrači" sve.

PALE SE ALARMI Partizan je imao lek za umor, ali nije delovao… Potrebna je mnogo jača doza!

Ipak, nekima sve ovo navedeno nije dovoljno. Konstantno se pojavljuje znak pitanja iznad imena naša dva kluba. Šta još treba da urade da se pitanje o njihovom učešću ne bi postavljalo iz dana u dan?

Nepravada koja boli. Alba i Asvel ne liče na ozbiljne timove a opet se retko pokreće pitanje o njima. Brzo će doći kraj sezone, a onda i strepnja. Pobednik ABA lige je siguran, ali šta će biti sa drugim timom? Pariz, London, pa onda ekipa iz Dubaija čekaju i vrebaju. Šta će tek biti kad se Rusi vrate? Mnogo pitanja je malo odgovora. A u svakoj priči koja dolazi iz Evrolige, vise "večiti".

-  Ako ne zadrže oba srpska tima u Evroligi, protestovaću, otkazaću svoju pretplatu na Evroligu, biće odvratno. Visoko kvalitetna košarka, sjajni navijači, tradicija. Evroliga treba da bude stub i treba da drže tu timove kao najbolji košarkaški proizvod. A, ako je neko konstantno na dnu, ne zaslužuje Evroligu. Treba da naprave promene i da zadrže oba srpska tima. Volim da ih gledam. Blizina, činjenica da se svaka pobeda računa - rekao je Erik Mekalum aktivni košarkaš.

Sve što je rekao Amerikanac misli iskrena košarkaška publika. U njegovim rečima je satkano baš ono što svako ko voli igru pod obručima zna i oseća.

Možda odluka Evrolige bude dobra po naše klubove, ali... Cela priča oko potecijalnog izbacivanja je više nego tužna, a tek čekanje... Nema mesta na svetu gde se košarka ovoliko voli. Čini se da nas kažnjavaju jer ne mogu da budu kao mi.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading