Partizane, šta ćemo dalje?

23:01 | 08-02-2024

Sportski pogled 0

Crno-beli su još jednom, po koji put ove sezone, razočarali mnogobrojne navijače koji su se i ovog četvrta sjatile u najveću dvoranu u državi.

Partizan - Bajern
Marko Metlaš

Fer je reći da Partizan, po svemu prikazanom do ovog trenutka u sezoni, nije zaslužio da se bori za plasman među osam najboljih tima u Evroligi, a kamoli da na tom mestu i bude.

Konfuzija, depresija i nemoć je nešto što karakteriše ovu ekipu "parnog valjka" u proteklom periodu, a Željko Obradović ne uspeva da iz kola u kolo pronađe rešenje za ekipu koja se nalazi u, najblaže rečeno, katastrofalnom momentu.

Košarkaši Partizana zabeležili su peti uzastopni poraz u svim takmičenjima, a završni šamar udarila je ekipa Bajerna, koja je spektakularnom trojkom Silvejna Fransiska kaznila sve loše odluke crno-belih tokom celog meča, a na kraju i onu odlučujuću - ne napraviti faul i u najgorem slučaju otići u produžetke.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan - Bajern Marko Metlaš

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pitanje je odgovornosti

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Odgovornost mora da postoji, a pitanje ko će je snositi stoji nad čelnim ljudima košarkaškog kluba Partizan.

Crno-beli su, nasuprot prethodnoj godini, u potpunosti omanuli u prelaznom roku, gde smo od pojačanja videli periodična izdanja Pi Džeja Doužera i Frenka Kaminskog, dok je sve ostalo što je sportski sektor nespretno birao na tržištu ispalo katastrofalno.

To je nešto o čemu treba da se govori, mora biti jasno da Džejlin Smit, Mateuš Ponitka i Bruno Kaboklo nisu ispunili ni jedan procenat očekivanja koji se stavio na njihovo breme samim potpisom za klub kao što je Partizan.

Željko Obradović i njegov stručni štab u potpunosti su omanuli u selekciji ekipe, nećemo ulaziti u to da li je razlog propao transfer Nikole Mirotića ili neka druga priroda, ali definitivno je, pod bilo kojim okolnostima - bolje od ovog je i MOGLO i MORALO biti.

Sada, nakon 26 odigranih kola u Evroligi, Partizan je na skoru 12-14, čime je na samo pobedu iznad ekipa kao što su Milano, Bajern i Anadolu Efes, dok će već sutra Crvena zvezda biti u prilici da dođe u to društvo. 

I to je ono što oslikava kristalno jasno sve - Partizan je odigrao bolje dosadašnji deo sezone za samo jednu pobedu u odnosu na Crvenu zvezdu, čiji su navijači ekstremno nezadovoljni.

Partizan - Bajern Marko Metlaš
 

Kako se probuditi iz depresije?

Kako je Žarko Paspalj u nedavnom razgovoru za naš portal govorio - ogromno je pitanje koliko ova ekipa Partizana može više od ovoga što pruža.

Svakako da limiti ovog sastava crno-belih nisu porazi od ekipa kao što je Bajern u dva navrata, pogotovo ne na domaćem parketu, ali u lošem momentu, loše odluke i depresija oslikavaju se i čine ekstremni vizual sramote.

Videli su ga svi navijači Partizana u četvrtak uveče, a neki od njih će možda nakon trijumfa ekipe Pabla Lasa u Beogradu i definitivno dići ruke od ove sezone i ovog rostera.

Sledi Kup Radivoja Koraća, na kome će Željko Obradović morati da dodatno skrati roster, a možda upravo u tome i pronađe rešenje za nastavak sezone. Pitanja je mnogo, a odgovor zna samo šef stručnog štaba "parnog valjka".

TROJKA ZA GAŠENJE PARTIZANOVIH SNOVA Fransisko "kaznio" crno-bele za ogromnu grešku i pogodio za pobedu Bajerna (VIDEO)

Partizan - Bajern Marko Metlaš
 

Ne zaslužuju kritike svi, neko opravdava dres Partizana

U moru loših stvari i ružnih epiteta koje ćete pronaći na društvenim mrežama o košarkašima Partizana, mora se istaći da je i protiv Bajerna bilo igrača koji su maksimalno odradili svoju ulogu i pokazali posvećenost prema crno-belim bojama.

Pre svih, u pitanju je Kevin Panter, koji je ponovo odigrao sjajan meč i upisao 22 poena, ali i o Frenku Kaminskom i Ognjenu Jaramazu, koji su bili istinski generatori energije u momentima kada je tim Željka Obradovića pokazivao naznake mogućeg pada.

Niko više nije zaslužio prelaznu ocenu, pa čak ni Naneli i Doužer koji su na svom kontu imali deset poena.

Pristup je glavni problem, i to je ono što najviše boli navijače Partizana - kako se došlo do toga da "parni valjak" u svojim redovima ima igrače koji deluje kao da im je svejedno da li su pobedili ili izgubili?

Pitanja je mnogo, a odgovore ćemo, nadamo se, saznati u nekim narednim danima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading