DA LI SE SEĆATE POSLEDNJEG FEDEREROVOG MEČA? Jedan čovek ga je baš osramotio, doživeo je debakl na omiljenom mestu, a Novak Đoković je sve to najavio

06:30 | 13-02-2024

Sportski pogled 0

Pre tri godine Rodžer je odigrao poslednji zvanični meč

Federer
EPA-EFE/NEIL HALL

Dok se Novak Đoković odmara i kuje planove za nastavak sezone, Rafael Nadal oporavlja od povrede, Rodžer Federer uživa u penzionerskim danima.

Da li se sećate poslednjeg Rodžerovog zvaničnog meča?

Bilo je to 2021. godine, četvrtfinale Vimbldona, njegovog omiljenog turnira, kada ga je pobedio Poljak Hubert Hurkač sa 6:3, 7:6, 6:0!

Kao neki košmar za Švajcarca. Poslednji meč u karijeri na mestu gde ga mnogi smatraju besmrtnim, izgubio je tako što u poslednjem setu nije uzeo ni gem. Teško da je gori scenario mogao i da zamisli.

Ipak, mnogi su mišljenja da je Novak Đoković neformalno poslao Rodžera u penziju dve godine ranije. Pogađate? Opet je reč o Vimbldonu.

Bilo je to antologijsko finale u kom je Švajcarac imao dve vezane meč lopte na svoj servis, a onda Đoković napravio neverovatan preokret i sprečio Rodžera da dođe do devete titule na Vimbldonu i ukupno 21. grend slem trofeja.

Posle tog finala usledio je veliki pad u Federerovoj igri. Sve više su počele povrede da ga muče, pa je bio primoran da nedugo nakon tog okršaja okači reket o klin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:
Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading