OVO JE DUGO BILA NADALOVA VELIKA TAJNA Mnogi su ga napadali, Rafa je crveneo od muke - evo zašto izvlači gaće i ređa flašice, ima poseban razlog

07:00 | 12-02-2024

Tenis 0

Španac je poznat po neobičnim ritualima

Nadal
AP Photo/Christophe Ena

Španski teniser Rafael Nadal muku muči sa povredama, ali ne odustaje i čini sve da se što pre vrati u formu. Propustio je Australijan open, ali je izvesno da ćemo ga gledati na mastersu u Indijan Velsu.

Svim istinskim ljubiteljima tenisa Španac nedostaje. Kroz celu karijeru bio je prepoznatljiv po tome što se borio za svaki poen, što je često išao i preko granice bola. Ali, ono po čemu ga pamte i oni koji ne prate pomno dešavanja u "belom sportu", jesu njegovi rituali. Mnogima je prva asocijacija na Nadala izvlačenja gaća, ređanje flašica kraj klupe, preskakanje linija na terenu.

Za CNN je svojevremeno govorio o ritualima koje ima, ali videlo se da mu je bilo neprijatno, jer ga predstavnici sedme sile samo o tome ispituju.

- Na neki način to je glupo. Sa druge strane, ove stvari ne radim na treningu ili u svakodnevnom životu. To je način da napravim razliku između treninga i meča. Kada radim ove stvari, osećam se usredsređenim na ono što radim. Rutine vam pomažu da budete koncentrisaniji i sigurniji u sebe - rekao je Nadal, pomalo pocrvenevši, za "CNN".

Takođe, istakao je da nije rob rutine.

- Nisam sujeveran niti sam rob rutine. Moj život se konstantno menja. Ono što ljudi nazivaju tikovima za mene je slaganje stvari u glavi koja je kod mene često u neredu. To je pokušaj da se koncentrišem i utišam glasove u sebi, posebno one koji mi govore da ću izgubiti - naglasio je Španac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 
Tagovi:

Komentari(0)

Loading