KERU STIVE, SRBI TI SE DIVE Prešao 10.000 kilometara zbog Milojevića, a jedna životna priča govori kakva je LJUDSKA GROMADA

13:29 | 13-02-2024

Sportski pogled 0

Svi su oduševljeni potezom slavnog trenera.

ata
ATA Images

Srbija je bila zavijena u crno kada je od posledica srčanog udara preminuo Dejan Milojević. Košarka je jedan od najpopularnijih sportova u našoj zemlji, pa nije čudno što je jedna takva legenda kao što je popularni Miloje bila svuda voljena i prihvaćena.

Prosto, gde god da je boravio, ostavio je dubok trag. Pozitivan i vedar pogled ka životu je mnogima poslužio kao inspiracija. Svi su za njega imali da kažu samo lepe reči.

ODUŠEVIO JE SRBIJU I SVET Došao je na sahranu Dejana Milojevića, prevalio je ogroman put, a njegov život obeležila je STRAŠNA TRAGEDIJA

Njegov poslednji trenerski posao je bio u Golden Stejtu, gde je takođe osvojio srca igrača i stručnog štaba. Zato nije čudno što se skoro ceo menadžment Voriorsa zaputio u Beograd na sahranu, iako je San Francusko od srpske prestonice udaljen više 10.000 kilometara i uprkos tome što je tim tog dana imao utakmicu u Solt Lejk Sitiju.

Treneru Golden Stejta, Stivu Keru, mnogi su uputili reči divljenja. Kako i ne bi? Ono što je on uradio je bilo izuzetno teško postići, čak je i rizikovao da mu ekipa izgubi, samo da bi se oprostio od kolege i prijatelja.

Ipak, nije ovo jedini put da je nekadašnji bek šuter pokazao koliko je veliki čovek. Postoji anegdota u vezi sa knjigom o njemu. Autor se zove Skot Hauard-Kuper, a knjiga "Stiv Ker - Život". Prosto. Radnja knjige se "vrti" oko junaka naše priče i njegovih šansi da uspe u NBA ligi. Takođe, pisac ga je nazvao "najvoljenijim čovekom u NBA ligi".

I zaista je tako. Jednostavno, svako ko je sarađivao sa Kerom može da kaže samo pozitivne stvari o njemu. Primera radi, kada je tokom jednog tajmauta ohrabrio Stefena Karija, koji je igrao nešto lošije od uobičajenog. Taj motivacioni govor je obišao svet i pokazuje kakav je Stiv čovek i pedagog:

- Pogledaj, ovo su tvoji šutevi, ovo je tvoja plus/minus statistika. Je l' da? Neke stvari nisu uvek povezane, radiš odlične stvari na terenu. Tempo je drugačiji kada si ti u igri, sve što uradiš tamo je pozitivno za nas. I to se uvek vidi ovde na papiru. Možda ne tamo na terenu, ali ovde se uvek vidi. Igraš odlično. Nastavi tako sine moj - rekao je on pokazujući na papir sa statistikom.

Elem, Skot Hauard-Kuper je jednom prilikom zamolio Stiva Kera da mu pomogne oko pisanja knjige. Čuveni košarkaš je to odbio, a razlog je više nego nesebičan:

- Bio je ljubazan, ali je rekao: "Ne, hvala". Jasno je rekao da to nije ništa lično. Mislim da nije želeo da njegovi igrači misle da pokušava da im ukrade svu slavu - rekao je pisac, koji je tom anegdotom potvrdio kakav je Ker čovek.

Veliki, bez ikakve sumnje.

BONUS VIDEO:


Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading