SPEKTAKULARAN KVIZAŠKI VEČITI DERBI Kaluđerović vodio u penal ruletu, Lola Smiljanić izjednačio poslednjim odgovorom, reagovao i VAR (VIDEO)

06:30 | 09-03-2024

Sportski pogled 0

Andrija Kaluđerović - Milan Lola Smiljanić 3:3

Milan Smiljanić i Andrija Kaluđerović
Alo/Dejan Briza

Ove subote od 17 časova na stadionu "Rajko Mitić" održava se jedan od najvažnijih večitih derbija u poslednjih nekoliko godina. Crvena zvezda će pokušati da se revanšira Partizanu za poraz iz prvog dela sezone i tako nadoknadi minus od jednog boda, dok se u redovima crno-belih nadaju da bi mogli da prekinu dominaciju najvećeg rivala.

Dugo u Srbiji nije vladala veća euforija zbog praznika fudbala, pa smo u našoj redakciji dodatno podgrejali atmosferu napravivši neobičnu uvertiru pred meč. Glavni akteri bili su proslavljeni asovi Partizana i Crvene zvezde, Milan Lola Smiljanić i Andrija Kaluđerović.

Ovoga puta im nisu bile potrebne kopačke i štucne, već bokserske rukavice. Fudbalski teren zamenio je ring, ali nisu razmenjivali udarce, već odgovore na pitanja kojima smo ih mi rešetali. 

Kod pitanja za Milana Smiljanića koliko je odigrao utakmica u dresu Partizana u sva tri mandata, došlo je do nesporazuma. Prema "Transfermarktu" ukupno je upisao 186 nastupa, Smiljanić je odgovorio 298, pa se gledao VAR nakon čega je utvrđeno da pomenuti veb sajt koji sadrži razne informacije o fudbalerima ne beleži sve mečeve, pa je tako Loli ipak priznat odgovor.

PITANJA ZA ANDRIJU KALUĐEROVIĆA:

1. Koliko klubova si promenio u karijeri? (25) O

2. Kome si dao prvi gol u dresu Crvene zvezde? (Jagodini na Marakani u trećem kolu Superlige 2010.) O

3. Ko je najbolji strelac u istoriji Zvezde na večitim derbijima? (Bora Kostić i Dragan Džajić 9 golova) O

4. Ko je dao prvi gol za Zvezdu u večitom derbiju? (Jovan Jezerkić) X

5. Koja je bila najubedljivija pobeda Zvezde u večitom derbiju? (6:1, 1968. godine) X

PITANJA ZA MILANA LOLU SMILJANIĆA:

1. Koliko utakmica si odigrao za Partizan? (186) O

2. Kome si dao prvi gol u dresu Partizana? (Budućnost iz Podgorice 2005.) O

3. Ko je najbolji strelac u istoriji Partizana na večitim derbijima? (Marko Valok 13 golova) X

4. Ko je dao prvi gol za Partizan u večitom derbiju? (Stjepan Bobek) X

5. Koja je bila najubedljivija pobeda Partizana u večitom derbiju? (7:1, 1953. godine) O

Organizovali smo penal seriju, po pet pitanja za obojicu, a oni su naizmenično odgovarali. Počeli su odlično, ali je Smiljanić prvi popustio, pa je Kaluđerović stekao prednost. Ipak, u finišu je nekadašnjem napadaču Zvezde popustila koncentracija, što je Lola iskoristio i uspeo da izbori nerešen ishod, te tako u našoj uvertiri za derbi nismo imali pobednika, pošto je kviz završen rezultatom 3:3.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading