Kada šou biznis rizikuje mladi život - da li je vredno?

18:01 | 05-04-2024

Sportski pogled 0

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena evidentno želi da ostane i narednih godina pred očima javnosti, uprkos tome što mu se karijera bliži kraju.

Broni Džejms
Profimedia

Ne tako davno je Lebron Džejms zagazio u 40. godinu života, a po onome kako izgleda na terenu i koliko toga još može da pruži, sve su prilike da će jedan od najboljih košarkaša ikada uskoro dobiti i novi ugovor.

Njegove partije sa 39 godina na leđima su nešto što do sada nikada nije viđeno u istoriji moderne košarke, ali su nedavni potezi slavnog igrača otkrili da on već uveliko radi na tome šta i kako će raditi nakon karijere.

Dugo je otkrivao Lebron da mu je životna želja da deli parket sa sinom, Bronijem, koji je prošle godine stigao na koledž, gde je u međuvremenu otkrio srčani zastoj nakon što je kolabirao na terenu.

Nakon samo nekoliko dana pušten je iz bolnice, kako bi se oporavljao kod kuće, kada se i Lebron prvi put oglasio.

- Želim da zahvalim brojnim ljudima koji šalju podršku mojoj porodici, osećam to i veoma sam zahvalan. Porodica je na okupu, bezbedna i zdrava. Reći ćemo više kada budemo spremni, sada sam samo želeo da vam poručim koliko nam svima znači vasa podrška - napisao je Lebron Džejms na društvenim mrežama.

Dobrom reakcijom medicinskog tima Broni je izbegao možda i tragičan slučaj, ali to evidentno nije bilo dovoljno "kralju" da shvati da njegov sin nije objekat, već čovek od krvi i mesa.

Devet meseci kasnije, isplivala je vest da se Broni Džejms prijavljuje na NBA Draft, gde pored činjenice da Lebronov sin nije ni izbliza talentovan kao što je njegov otac, poseduje i zdravstvene probleme.

Da li je šou biznis vredan toga?

Više nije stvar ni o košarkaškim kvalitetima, planovima, ugovorima, novcu... Ne radi se više o tome.

Momak kome košarka nije preko potrebna u životu, kome verovatno nije ni preporučljivo da igra istu na najvišem nivou... Igraće je, samo jer je to šou koji je potreban narodu.

Došli smo do toga da će NBA timovi na Draftu gledati da pokupe Bronija samo kako bi privoleli Lebrona u svoje redove. Tužno.

On je, ipak, samo dete.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading