RANJENA ZVER JE NAJOPASNIJA Đokovićev hod po mukama i borba sa demonima za polufinale Monte Karla

07:00 | 13-04-2024

Sportski pogled 0

Poslednji put kada se plasirao u polufinale osvojio je titulu

Novak Đoković
EPA

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković napokon će se boriti za finale Monte Karla, prvo još od 2015. godine.

Novak je posle velike i iscprljujuće borbe savladao Aleksa De Minora sa 7:5, 6:4.

"Ružno", mučno za gledanje, krvarenje za svaki poen, ali piše se pobeda i to je ono što je najvažnije. Bio je ovo sličan meč onom sa Lorencom Muzetijem.

Daleko je još Đoković od prave forme, prilagođava se na šljaku koja je veoma zahtevna podloga, uslovi mu ne odgovaraju i bori se da dođe do daha. Ali, on je verovatno i jedini čovek koji može da pobedi maksimalnim rezultatom čak i kada loše igra, odnosno pravi veliki broj grešaka. Novak još nije izgubio nijedan set u Monte Karlu!

Velika je vrućina u Monaku, Srbin kao da diše na škrge, ali ne odustaje, što znači da je ponovo motivisan, gladan, a to je najvažnije. Bori se poput ranjene zveri. Sve ovo neodoljivo podseća na prethodne sezone kada je Đoković postepeno dizao nivo igre i kasnije postajao neuništiv. 

Novak Đoković EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
 

 

Šta god uradio do kraja turnira dobili smo odgovore na najvažnija pitanja. Ako je neko mislio da će se Novak tek tako povući i da neće ostaviti poslednji atom snage, grdno se prevario. 

Učiniće Đoković sve, "krvariće" koliko god treba samo da bude na vrhuncu u Parizu, gde se igraju Rolan Garos i Olimpijske igre.

Protiv De Minora je u nekoliko navrata odlično izgradio poene, ali bi završni udarac bio loš, ili bi grešio ili bi poslao lopticu Australijancu na reket, što je ovaj kažnjavao.

Mučio se Novak na servisu, izostali su laki poeni, pa su zato razmene bile veoma duge i naporne.

Ono što raduje, bekhend funkcioniše veoma dobro, a to znači da mu se vraća samopouzdanje.

Pre početka turnira Đoković je rekao da mu je cilj plasman u polufinale, taj cilj je ostvaren. Ali, zašto ne otići barem još jedan korak dalje?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Novak Đoković
Sportski pogled

KONTINUITET DECO, KONTINUITET

07:00

2 maj, 2024

Sportski pogled

Novak Đoković ima početak sezone za zaborav i opet je prvi na ATP listi. Kako? Janik Siner je u životnoj formi i opet gleda u leđa Novaku. Kako? Karlos Alkaraz deluje dominantno, ali nije lider. Kako? Kako je moguće da čoveka koji će 22. maja proslaviti 37. rođendan niko ne može da svrgne sa trona? Odgovor krije reč od 11 slova - kontinuitet

Komentari(0)

Loading