NAJVEĆI IZAZOV ZA JOKIĆA DO SADA Denveru ovako teško nije bilo ni u FINALU prošle sezone - protivnik preti Nikoli da mu okonča sezonu

18:20 | 04-05-2024

Sportski pogled 0

Počinje plej-of serija koja će se u Srbiji pratiti sa velikom pažnjom.

app
AP Photo/David Zalubowski

U našoj zemlji postoje različita mišljenja u vezi sa Nikolom Jokićem. Neki zdušno navijaju za njega, neki su ljuti zbog toga što retko oblači dres reprezentacije, neki su ravnodušni, neki navijaju protiv njega u Denveru kako bi imao vremena da se odmori i priključi se pripremama nacionalnog tima... 

SCENA KOJA JE ODUŠEVILA SVE Nikola Jokić pred spektakl sa Minesotom izašao u majici posvećenoj Dejanu Milojeviću

Sve u svemu, popularni Džoker je konstantno jedna od važnijih tema u sportskoj Srbiji, da li zbog ovog ili onog razloga. Ovoga puta, njegovi Nagetsi u noći između subote i nedelje, sa početkom od jedan čas, igraju prvi meč polufinala plej-ofa NBA lige protiv Minesote.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ako se pogleda sa kakvom lakoćom je ekipa iz Kolorada prošle sezone protutnjala kroz doigravanje i domogla se prstena, lako može da se kaže da je njen predstojeći izazov verovatno najveći otkako je stekla šampionske aspiracije. 

Timbervulvsi na terenu izgledaju kao zahuktala lokomotiva, na čelu sa moćnim Entonijem Edvardsom, koji je jedan od najboljih igrača na svetu. Takođe, tu su Karl-Entoni Tauns i Rudi Gober, kao i prekaljeni Majk Konli, odnosno stameni Džejden Mekdenijels. 

Gledajući startne petorke obe ekipe, individualno gledano, "drevni vukovi" imaju čime da nanesu štetu Denveru i ako se gleda isključivo pojedinačno, rivali su kvalitetom poprilično izjednačeni.

Ipak, Nagetsi imaju prednost u taktičkom segmentu. Prosto, trener Majkl Meloun ima spremne brojne vrste napadačkih i odbrambenih setova i po tome je, vrlo moguće, broj jedan u čitavoj ligi (jedino može da mu parira Greg Popovič). 

Šansa za Jokića i drugove ne leži samo u tome. Oni su dosta inteligentniji od svojih protivnika i iskusniji. Edvards tek treba da se dokaže na najvećoj sceni, dok su Tauns i Gober poznati kao igrači kome ponestane hrabrosti kada je potrebno da "isporuče" u takozvanoj postsezoni. 

Važno je da se istakne da Minesota ima nešto što Denver nema ove sezone - jaku klupu. Rezervisti Nagetsa pružaju partije ispod očekivanja, pogotovo Redži Džekson, koji je trebalo da bude zamena za Brusa Brauna.

S druge strane, Timbervulvsi u svojim redovima imaju Naza Rida, zvanično najboljeg šestog igrača NBA lige, koji je, pritom, centar, pozicija koja je deficitarna kod "grumenova", pošto Nikola Jokić odavno nema adekvatnu zamenu, pa je često pokriva Eron Gordon. 

Gledajući međusobne duele Denvera i Minesote ove sezone, može da se zaključi da nas očekuje neizvesna serija. Oni su izjednačeni na 2-2, s tim što je košarka tokom ligaškog dela mnogo drugačija i lakša od plej-of faze, gde Nagetsi po pravilu odvedu igru na znatno viši nivo.

Što se tradicije tiče, Kolorađani su mnogo bolji od narednog rivala, pošto imaju čak 34 pobede više - 89 naspram 56, pa im i ona ide naruku. 

Ipak, teško da će Denver Minesotu savladati lako kao Los Anđeles Lejkerse ili kao Finiks i Majami prošle sezone. Očekuje nas sjajna, a možda i istorijska serija.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading