KADA NAJBOLJI GLEDA NAJGORE Piksi, što nisi probao sa Novakom?

16:30 | 26-06-2024

Sportski pogled 0

Na tribinama najveći svih vremena, na terenu večiti luzeri

Novak Đoković

U jeku oporavka od operacije i priprema za Vimbldon, Novak Đoković je našao vremena da iz Londona stigne u Minhen i bude uz fudbalere Srbije u meču odluke protiv Danaca.

Nadao se i on kao i sedam miliona Srba, da bi "orlovi" konačno mogli da obraduju naciju. Novak je rekao da su fudbalerima potrebni "glava, srce i ona stvar". Igrači na terenu ništa od toga nisu pokazali i zato je za njih Evropsko prvenstvo već završeno.

Nijedan selektor nije toliko lutao kao Dragan Stojković Piksi. Bez jasnog plana, ideje, postavom koja nikome nije bila jasna... Na Evropskom prvenstvu nema mesta eksprimentisanju. Sve tri utakmice počinjao je sa različitih 11! Vrhunac je bio kada je u najvažnijoj utakmici od prvog minuta na teren poslao Srđana Mijailovića.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Već je počeo da se iznosi prljav veš. Mnogi igrači nisu zadovoljni tretmanom, pre svih kapiten Dušan Tadić, spekuliše se da navodno pored Tadića, Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i Predrag Rajković ne žele da igraju za reprezentaciju dok je Piksi selektor.

Dragan Stojković Piksi Tanjug/Ap
 

 

Kako je Stojković krenuo, možda bismo bolje prošli da je u igru uveo Novaka Đokovića koji je ionako obukao dres reprezentacije. Verovatno Nole nema tako dobro fudbalsko umeće, ali bi nesumnjivo pokazao "glavu, srce i onu stvar", pa bi verovatno na želju, inat dao gol koji bi nas odveo u osminu finala. Istini za volju, odlično se i snalazi na travi, čak sedam puta je osvojio Vimbldon.

Neko nas učini ponosnim, a zbog nekog nas bude sramota. Neko ostavi poslednji atom snage na terenu, trči za svaku loptu, a neko džogira na terenu. Neko bude najbolji kada je najpotrebnije, a neko je kukavica. Neko ima ambiciju da osvoji titulu, a neko se zadovoljava samim dolaskom na turnir. Zato je Novak Đoković najbolji svih vremena, a fudbaleri Srbije večiti gubitnici. 

Suludo, ali sa više samopouzdanja govori Piksi, nego Đoković. Stojković ne prestaje da se hvali, fudbaleri se ponašaju kao da su bogom dani, dok Novak čvrsto stoji na zemlji. Novak ne priča da je bolji od protivnika, on to dokaže na terenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading