ALOanaliza: Kažnjen zato što je vodio ljubav - evo kakav je igrač Brendon Dejvis i šta donosi Partizanu

19:10 | 20-07-2024

Sportski pogled 0

"Bomba" je odjeknula u Humskoj.

epa

Piše: Đorđe Miljanić

Možda i najzvučnije pojačanje za Partizan u dosadašnjem toku leta je Brendon Dejvis. Ovaj Amerikanac je i ranije bio želja crno-belih, ali se nije poklopilo da dođe u Humsku.

Sada kada je njegov bivši tim, Valensija, završio u Evrokupu, logično je bilo da igrač renomea kakav je Dejvisov potraži angažman u Evroligi. Partizan je bio logičan izbor. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

ALOanaliza: Saigrač Jokića, Dončića i Vučevića - evo kakav je igrač Karlik Džons i šta donosi Partizanu

Radi se o 32-godišnjem centru, visokom 208 centimetara, rodom iz Filadelfije. Zanimljivo, studirao je na mormonskom univerzitetu Brigam Jang u Juti, ali je u jednom trenutku bio suspendovan jer je prekršio pravilo tako što je vodio ljubav pre braka.

Profesionalnu karijeru je započeo u Filadelfija Seventisiksersima, a u NBA ligi je još nastupao za Bruklin Netse. U Evropi je redom bio član Šalona, Varezea, Monaka, Žalgirisa, Barselone, milanske Olimpije i spomenute Valensije.

Prošle sezone je za "taronhase" u proseku beležio 13.8 poena, 4.3 skoka i 2.2 asistencije po meču u svim takmičenjima, uz 51.1 odsto uspešnosti u šutu iz igre na uzorku 10 pokušaja, što je veoma dobar učinak i znači da u Beograd dolazi u sjajnoj formi.

Što se tiče tehničkih stvari koje radi na terenu, Dejvis mnogo podseća na Lorensa Robertsa, bivšeg igrača crno-belih. Sposoban je da sa niskog posta sam sebi stvori prostor za realizaciju, da li poluhorogom ili šutom u padu. 

Takođe, precizan je sa poludistance, a ni pregled igre mu nije za bacanje, pa ćemo ga sigurno gledati da "navlači" čuvare na sebe, kako bi pustio pas spolja za šutere. Isto tako, često poentira uz kontakt pošto je snažan.

Defanzivno nije preterano kvalitetan, ali nije što bi se reklo "rupa", pošto se dešava da mu padne koncentracija, što protivnici iskoriste da dođu do rutinskog polaganja. 

Ipak, moguće najveći problem sa Dejvisom je što ponekad ne igra dovoljno motivisano, pa na terenu izgleda nezainteresovano, pa je sa njime biti neophodno održati određeni nivo discipline kako na parketu, tako i u svlačionici.

Zaključak je da je Partizan dobio prekaljenog, školovanog i renomiranog igrača, koji će moći momentalno da donese doprinos timu. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading