POČINJE US OPEN Može li Novak do 25. grend slem titule?

06:00 | 26-08-2024

Sportski pogled 0

Očekuju nas velika uzbuđenja u Njujorku

nole

Vreme je za poslednji grend slem u sezoni, US open. Njujork će biti teniska prestonica u naredne dve nedelje i najbolji svetski teniseri će se boriti za titulu na terenima Flešing Meduoza. 

Branilac trofeja je Novak Đoković. Najbolji teniser svih vremena je prošle godine u finalu savladao Danila Medvedeva i tako došao do četvrte titule u Njujorku, a 24. grend slem titule u karijeri, čime se izjednačio sa Margaret Kort. Sada će, godinu dana kasnije, na istom mestu pokušati da postane apsolutni rekorder po broju grend slem titula u obe konkurencije.

nole AP Photo/Manu Fernandez
 

Ovo će Novaku biti prvi turnir nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Đoković je nakon pobede nad Karlosom Alkarazom uzeo zasluženi odmor i sada je spreman za nove izazove. Naravno, Novak je među glavnim favoritima za titulu, a sada je prepun samopouzdanja nakon što je konačno osvojio jedini turnir koji mu je nedostajao. Srpski teniser će pokušati da dođe do pete titule na US openu. čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Ono što je zanimljivo jeste da 16 godina niko nije odbranio titulu u Njujorku. Poslednji kome je to pošlo za rukom je upravo Federer i to je učinio 2008. kada je pobedom nad Endijem Marijem došao do pete uzastopne titule.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Ono što je neobično jeste da Novak ove sezone nije osvojio nijednu grend slem titulu. Na Australijan openu je poražen u polufinalu od kasnijeg šampiona Janika Sinera. Na Rolan Garosu se zbog povrede kolena povukao sa turnira u četvrtfinalu, dok je na Vimbldonu stigao do finala u kojem je poražen od Karlosa Alkaraza. Stoga će US open biti poslednja prilika za Novaka da ove godine dođe do trofeja na najvećim turnirima. 

app AP Photo/Ryan Sun
 

Uz Novaka, glavni favoriti za titulu su Janik Siner i Karlos Alkaraz. Biće zanimljivo videti kako će Italijan izgledati na terenu i kako će se publika i ostali teniseri ponašati prema njemu nakon doping skandala i činjenice da može nesmetano da se takmiči iako je dva puta bio pozitivan na doping testu. Što se tiče Alkaraza, on će pokušati da dođe do svoje druge titule na terenima Flešing Meoduza, nakon što je trijumfovao pre dve godine, kada je došao do svoje prve grend slem titule u karijeri. U međuvremenu je osvojio još tri, od čega dve ove godine, kada je bio najbolji na Rolan Garosu i na Vimbldonu. Iz drugog plana će svoju priliku vrebati Danil Medvedev i Aleksandar Zverev 

Kada je reč o ostalim sppskim teniserima, u Njujorku će nastupati Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović i Hamad Međedović.

Što se tiče ženske konkurencije, aktuelna šampionska je Amerikanka Koko Gof, koja će i ove godine biti jedan od glavnih favorita, uz Igu Švjontek i Arinu Sabalenku.

US open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, a ukupni nagradni fond turnira je 75 miliona dolara. Pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji će dobiti po 3.6, a finalisti po 1.8 miliona dolara.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading