RANE KOJE SU TEK U PARIZU ZACELELE Đoković otkrio kroz kakvu je agoniju prošao, zato ovo zlato ima posebnu težinu

23:00 | 13-09-2024

Tenis 0

Novak progovorio o najtežim porazima

Novak Đoković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković govorio je o Olimpijskim igrama, gde je ostvario najveći uspeh i došao do zlatne medalje.

Dugo je Đoković pokušavao da se domogne olimpijskog zlata, ali mu je to pošlo za rukom tek u Parizu.

Prve Olimpijske igre na kojima je Novak nastupio bile su u Pekingu 2008. godine, gde je osvojio broznu, ipak od tada je prošlo čak 16 godina kada se okitio zlatom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Nije uspeo da napravi takav poduhvat u Londonu, Riju i Tokiju, a poraz u Japanu u polufinalu od Aleksandra Zvereva je okarakterisao kao jedan od najtežih u karijeri.

- Osvojio sam bronzu na prvim Olimpijskim igrama, a onda dva puta polufinale, gde sam izgubio, a bio sam blizu da pobedim. Imao sam set i tri dva protiv Zvereva u Tokiju, gde sam još i servirao, a onda odjednom sam stao istrošio se. Onda sledeći dan nisam mogao za broznu. To su najteži porazi, taj ili onaj protiv Del Potra u prvom kolu u Riju. Od toga nisam mogao da se oporavim danima i nedeljama. To je ostavilo jedan trag i ožiljak. Čitava moja olimpijska karijera, ono što se desilo pre Pariza je uvod, doprinelo je tome da ovo olimpijsko zlato i uspeh doživim kao najveći u mojoj karijeri i to mogu kažem - rekao je Đoković za "Blic TV".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading