SMEŠTAJU MU DOPING AFERU To što Đoković koristi je jako kao steroidi - Novak ih nadmudrio, oni ga napali

13:51 | 16-09-2024

Tenis 0

Novak Đoković je opet na udaru...

Novak Đoković

Rukavica koju je koristio na US openu šokirala je mnoge... Pokušali su da naprave aferu gde je nema...

Analitičar sa poznatog američkog Univerziteta MIT Adam Katc na svom Instagramu objavio je interesantan video o pomenutnoj rukavici, nazvavši je "podjednako jakom kao steroidi". Čini se da

- Đokovićeva telesna temperatura je postajala sve veća, što dovodi to toga da snaga mišića i njihova izdržljivost na terenu opada. Veliko otkriće u nauci tvrdi da se izdržljivost mišića može povećati za 144 odsto, ukoliko ohladite šake tokom treninga ili bilo koje sportske aktivnosti.  Zove se "Palmar Cooling" i legalna je, a Novak je upravo to koristio tokom US opena. Rukavica se hladi iznutra i vraća telesnu temperaturu na optimalni nivo. Ne treba vam posebna sprava za ovo, jednostavno samo držite ruke ispod hladne vode, oko tridesetak sekundi, nekoliko puta pre treninga i imaćete slične efekte kao i Đoković - objasnio je analitičar koji je tako otkrio Novakovu "tajnu".

Naravno, na istom turniru već godinama se korist ii cev sa hladnim vazduhom koja hladi tenisere i pomaže im kada igraju tokom jezivih vrućina, međutim uvek su problem i dlanovi koji "gore".

Tako je Nole pronašao rešenje, ali nije imao rešenja i za Alekseja Popirina koji ga je eliminisao već u prvoj nedelji tokom US opena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading